Δελτίο Τύπου : Έργα ανάπλασης Αγίου Ιωάννη – Σχινοκαψάλων

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του  καύσωνα και για την προστασία των αστέγων
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνετα

ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 – ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 1.ΜΥΡΤΟΣ Αυλή Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Ρεσιτάλ κιθάρας  με  τον διαπρεπή κιθαρίστα  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ Έναρξη: 9:30 μ.μ Είσοδος: Ελεύθερη Οργάνωση : Πολιτιστική Επιτροπή Μύρτου 2.ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΑΡΧΕΙΩΝ) ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 142 ΤΗΛ. 2813 013 218 – 6932 858624 Facebook – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.theatrikiskini.gr Email: […]

Με εξαιρετική επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  «Πόντος – Κρήτη,
Με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Νομού Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού,  είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Δελτίο Τύπου : Έργα ανάπλασης Αγίου Ιωάννη – Σχινοκαψάλων


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιεράπετρα 07.04.2014

[separator top=”20″ style=”dotted”]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έργα ανάπλασης Αγίου Ιωάννη – Σχινοκαψάλων

[dropcap]Τ[/dropcap]α έργα ανάπλασης των οικισμών Αγίου Ιωάννη και Σχινοκαψάλων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Ζαφειράκη και  “Είδαμε πως προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς η ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων στους οικισμούς Αγίου Ιωάννη, Σχινοκαψάλων και βέβαια του οικισμού Ορεινού. Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης έχει προϋπολογισμό 350.000 ευρώ και αφορά μαι σημαντική βελτίωση, αποκατάσταση και αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων στους παραπάνω οικισμούς. Πραγματικά αλλάζει η εικόνα διότι αφαιρούνται τα τσιμέντα στα σοκάκια των οικισμών και διαμορφώνονται πλακόστρωτα πολύ πιο όμορφα αισθητικά και προσαρμοσμένα στην παραδοσιακή εικόνα των οικισμών”, δηλώνει ο κ. Αναστασάκης.

Στον Άγιο Ιωάννη γίνεται ανακατασκευή των δρόμων του οικισμού. Οι κλιμακωτοί δρόμοι αναδιαμορφώνονται με προσθήκη ή κατάργηση σκαλοπατιών, με αλλαγές κλίσεων κι άλλες τεχνικές παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί η βατότητα και η ασφάλεια που παρέχουν στον πολίτη. Οι δρόμοι επενδύονται με πλάκες από τοπική πέτρα (Καλαμαύκας) ώστε να συμπληρωθεί και η αισθητική αναβάθμιση του οικισμού. Ακόμα γίνεται  ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του οικισμού με επίστρωση από πλάκες τοπικής πέτρας, με διαμόρφωση παρτεριών για φυτεύσεις δέντρων και τοποθέτηση καθισμάτων αλλά και κατασκευή τοίχου αντιστήριξης από αργολιθοδομή και διαμόρφωση των όψεων ενώ προβλέπεται να γίνει και ανακατασκευή των υφισταμένων ξύλινων κιγκλιδωμάτων σε σημεία θέασης για την αισθητική αναβάθμιση και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στον οικισμό των Σχινοκαψάλων γίνεται γενική ανάπλαση του χώρου της «Όξω Βρύσης». Η περιοχή βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος του οικισμού και ήταν από τα χαρακτηριστικά σημεία του μέχρι και τη δεκαετία του 70. Η εκτελούμενη ανάπλαση έχει σα σκοπό την επαναφορά του χώρου στην τότε λογική.

Ακόμα γίνεται συμπλήρωση των πλακοστρώσεων σε κλιμακωτούς πεζοδρόμους του οικισμού. Οι συγκεκριμένοι πεζόδρομοι βρίσκονται στο νότιο τμήμα του οικισμού και στην πλειοψηφία τους είναι σε κακή κατάσταση ενώ, υπάρχουν και πολλά προβληματικά σημεία κυρίως λόγω υπερβολικών κλίσεων και ολισθηρότητας. Οι δρόμοι αναδιαμορφώνονται  με προσθήκη ή κατάργηση σκαλοπατιών, με αλλαγές κλίσεων κλπ ώστε να βελτιωθεί η βατότητα και η ασφάλεια που παρέχουν στον πολίτη, αλλά και επενδύονται με πλάκες από τοπική πέτρα ώστε να συμπληρωθεί και η αισθητική αναβάθμιση του οικισμού.

Επίσης, η αυλή του δημοτικού σχολείου θα στρωθεί με πλάκες πεζοδρομίου ώστε να αναβαθμιστεί αισθητικά και να αποτελέσει ένα όμορφο χώρο συγκέντρωσης των κατοίκων αλλά και το χώρο που θα φιλοξενεί πλέον τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του οικισμού

Από το Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας

agios-ioannis-anaplasi

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”GrafeioTypou”]

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]