ΥπΑΑΤ : Με αφορμή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ για τις άδειες αλιείας για τα διεθνή ύδατα

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

ΥπΑΑΤ : Με αφορμή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ για τις άδειες αλιείας για τα διεθνή ύδατα

logo

_

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα,  29 Μαΐου  2014

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Δελτίο Τύπου

[dropcap]Τ[/dropcap]ο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, τονίζει ότι η με αριθ. 4023/64557 (ΦΕΚ 1307 Β’ 22.05.2014) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιβάλλεται για την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων και για λόγους βιώσιμης και αειφόρου διαχείρισης.

Η άδεια αλιείας στα διεθνή ύδατα δινόταν μέχρι φέτος από τις Περιφέρειες και είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα έλλειψης συντονισμού, με αποτέλεσμα κάποιες Περιφέρειες να δίνουν άδειες και κάποιες όχι. Για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων οι άδειες αλιείας για τα διεθνή ύδατα εκδίδονται πλέον κεντρικά από το ΥπΑΑΤ, με γνώμονα την ισονομία και τη βιωσιμότητα των ιχθυοαποθεμάτων.

Η χώρα μας σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας και σε καμία περίπτωση δεν θα έθετε σε κίνδυνο την αειφορία και τη βιώσιμη διαχείριση, τόσο του περιβάλλοντος και των ιχθυοαποθεμάτων, όσο και του επαγγέλματος των Ελλήνων αλιέων και του Τουρισμού.
Τέτοιου είδους δημοσιεύματα εκθέτουν τη χώρα μας και είναι τελείως αβάσιμα.

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”20″ style=”shadow”] Πληροφορίες ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”TmTopikisOikAnaptixizNektKassotaki”]

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]