Δελτίο Τύπου : Aνάπλαση των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού Μακρυλιάς

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του  καύσωνα και για την προστασία των αστέγων
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνετα

ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 – ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 1.ΜΥΡΤΟΣ Αυλή Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Ρεσιτάλ κιθάρας  με  τον διαπρεπή κιθαρίστα  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ Έναρξη: 9:30 μ.μ Είσοδος: Ελεύθερη Οργάνωση : Πολιτιστική Επιτροπή Μύρτου 2.ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΑΡΧΕΙΩΝ) ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 142 ΤΗΛ. 2813 013 218 – 6932 858624 Facebook – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.theatrikiskini.gr Email: […]

Με εξαιρετική επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  «Πόντος – Κρήτη,
Με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Νομού Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού,  είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Δελτίο Τύπου : Aνάπλαση των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού Μακρυλιάς

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιεράπετρα 09/12/2013

 

[separator top=”20″ style=”dotted”]

Ανάπλαση Μακρυλιάς

[dropcap]Υ[/dropcap]πογράφηκε η ανάθεση του έργου ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού Μακρυλιάς, έργο που θα κοστίσει 100.000 ευρώ περίπου και προβλέπει τη διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό της Μακρυλιάς Ιεράπετρας στα πλαίσια του γενικού σχεδίου ανάπλασης του οικισμού.

“Είναι ένα ακόμα έργο που υλοποιούμαι στο πλαίσιο των αναπλάσεων που έχουμε προγραμματίσει για τους οικισμούς του Δήμου Ιεράπετρας, προσπαθώντας να αναβαθμίσουμε τους δημόσιους χώρους για τους κατοίκους και τους επισκέπτες”, επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης.

Οι χώροι που διαμορφώνονται είναι ο κεντρικός δρόμος του οικισμού που οδηγεί από τον επαρχιακό δρόμο στην εκκλησία της Παναγίας, (φωτ.1) ο παράλληλος δρόμος που περνάει μπροστά από την παλιά φάμπρικα, η πλατεία που βρίσκεται ανατολικά της εκκλησίας και το καλντερίμι που οδηγεί στην παλιά βρύση. (φωτ. 2)

Στην είσοδο του οικισμού από τον επαρχιακό δρόμο, στη βόρεια πλευρά κατασκευάζεται τοιχείο από σκυρόδεμα για την αντιστήριξη του πρανούς. Οι παραπάνω δρόμοι όπως και η πλατεία δίπλα στην εκκλησία πλακοστρώνονται με πλάκες ακανόνιστες Καλαμαύκας. Στο χώρο της πλατείας, αρχικά κατασκευάζεται κυκλικό παρτέρι-καθιστικό από ημιλαξευτή λιθοδομή και στο δάπεδο δημιουργούνται χαράξεις από έγχρωμους κυβόλιθους. Επίσης, ανακατασκευάζεται το καλντερίμι προς την παλιά βρύση, όπως και ο τοίχος αντιστήριξης από ξηρολιθοδομή που το οριοθετεί από την βορειοανατολική πλευρά. Σε όλους τους χώρους που διαμορφώνονται κατασκευάζεται δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και τοποθετούνται φωτιστικά παραδοσιακού τύπου.

 Γραφείο Τύπου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”40″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”GrafeioTypou”]

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]