Η μεγαλύτερη χωματερή της Κρήτης γίνεται χώρος πρασίνου – Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)

Η μεγαλύτερη χωματερή της Κρήτης γίνεται χώρος πρασίνου – Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Ιεράπετρας

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”yes” border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”left” description=”Το έργο θα έχει κόστος 4,4 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος ικανοποιώντας το αίτημα του Δήμου Ιεράπετρας”][/tagline_box]

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιεράπετρα 26/09/2013

 

[separator top=”20″ style=”dotted”]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η μεγαλύτερη χωματερή της Κρήτης γίνεται χώρος πρασίνου – Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Ιεράπετρας

«[dropcap]Μ[/dropcap]ετά από 25 χρόνια λειτουργίας ο ΧΑΔΑ Ιεράπετρας μετατρέπεται σε χώρο πρασίνου, με το έργο αποκατάστασης του χώρου που ζήτησε ο Δήμος και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Περιβάλλον- αειφόρος ανάπτυξη».

Το έργο θα έχει κόστος 4,4 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος ικανοποιώντας το αίτημα του Δήμου Ιεράπετρας.

Ο χώρος είναι ο μεγαλύτερος ανεξέλεγκτος χώρος απόθεσης απορριμμάτων απ’ όλους που λειτούργησαν στην Κρήτη και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1985, δεχόμενος κατά κύριο λόγο οικιακά απορρίμματα και γεωργικά υπολείμματα.

Το έργο αποσκοπεί στο να διαμορφωθεί στη θέση του ΧΑΔΑ ένας χώρος πρασίνου, στοχεύοντας αφενός στην αποκατάσταση του χώρου διάθεσης απορριμμάτων , αφετέρου στην επανένταξή του στο ευρύτερο οικοσύστημα της περιοχής με θαμνώδη βλάστηση που ταιριάζει στα δεδομένα του τόπου.

«Είναι ένα σημαντικό έργο που λύνει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Ιεράπετρα με το χώρο αυτό που έπρεπε να αποκατασταθεί αφού έχουν καταργηθεί οι χώροι αυτοί. Είναι σημαντικό γιατί το σύνολο της χωματερής οδηγείται προς αποκατάσταση και θα είναι διαθέσιμος για φύτευση. Είναι ένα έργο για το οποίοι η δημοτική Αρχή είχε θέσει ως προτεραιότητα και έκανε πολλές και μεγάλες προσπάθειες για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα και να μπει στη φάση υλοποίησης», τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης.

Οι εργασίες αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, σύμφωνα με την άδεια αποκατάστασης, που υπογράφηκε από το Υπουργείο, περιλαμβάνουν περιληπτικά τα παρακάτω:

1.Τη διευθέτηση του απορριμματικού αναγλύφου του ΧΑΔΑ με κατασκευή ζώνης  εξομάλυνσης πάχους 0,30μ και κατασκευή περιμετρικής τάφρου συλλογής και απομάκρυνσης ομβρίων υδάτων.

2.Τη στρώση εκτόνωσης βιοαερίου από χαλίκι.

3.Τη στρώση στεγανοποίησης από συμπυκνωμένα αργιλικά υλικά πάχους της τάξης των 0,30μ.

4.Κατασκευή ορθογωνικού οχετού εκτροπής του διερχόμενου ρέματος.

5.Ανόρυξη κατακόρυφων γεωτρήσεων παθητικής απαγωγής βιοαερίου.

6.Διαμόρφωση αντιπυρικής ζώνης ή άλλων μέτρων πυροπροστασίας

7.Εγκατάσταση μαρτύρων καθίζησης

8.Επιφανειακή κάλυψη με συμπυκνωμένα γαιώδη υλικά κατάλληλα για φύτευση

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας

 

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”40″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”GrafeioTypou”]

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]