Απολογισμός επίσκεψης Κινητής Διαγνωστικής Μονάδας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στην Ιεράπετρα

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Απολογισμός επίσκεψης Κινητής Διαγνωστικής Μονάδας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στην Ιεράπετρα

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”yes” border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”left” description=”Απολογισμός επίσκεψης Κινητής Διαγνωστικής  Μονάδας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας  στην Ιεράπετρα. Εξετάστηκαν 86 άτομα “][/tagline_box]

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιεράπετρα 06/08/2013

 

Απολογισμός επίσκεψης Κινητής Διαγνωστικής  Μονάδας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας  στην Ιεράπετρα

[dropcap]Ο[/dropcap]λοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη της  Κινητής Διαγνωστικής  Μονάδας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στην πόλη της  Ιεράπετρας, από τις 29-7-2013 έως και 1-8-2013, σε συνεργασία με το Κ.Υ.Γ.Ν. Ιεράπετρας και με τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραρτήματος Ιεράπετρας και του Δήμου Ιεράπετρας.

Η ανταπόκριση των δημοτών ήταν μεγάλη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τη κινητή μονάδα εξετάστηκαν 86 άτομα.

Η Κινητή Μονάδα προσέφερε δωρεάν εξέταση σε πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο σε πολίτες και συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς και σε πρόσωπα που εμπλέκονται στη φροντίδα τους.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας

[title size=”3″]Εγκυκλοπαιδικό παράρτημα[/title]

Η πολλαπλή σκλήρυνση ή σκλήρυνση κατά πλάκας (multiple sclerosis, MS), είναι μια χρόνια νευρολογική, αυτοάνοση ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλώντας απομυελίνωση. Η πολλαπλή σκλήρυνση μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία συμπτωμάτων όπως, αλλαγές στην αφή, προβλήματα στην όραση, μυϊκή ατροφία, κατάθλιψη, προβλήματα στον προσανατολισμό και την ομιλία, εξάντληση, νοητική βλάβη, προβλήματα με την ισορροπία και πόνο. Η πολλαπλή σκλήρυνση θα προκαλέσει και αναπηρία σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις.

Η πολλαπλή σκλήρυνση επηρεάζει τους νευρώνες, τα κύτταρα του εγκεφάλου και τον νωτιαίο μυελό, τα οποία στέλνουν πληροφορίες, δημιουργούν την σκέψη και την αντίληψη και επιτρέπουν στον εγκέφαλο να ελέγξει το σώμα. Τα νεύρα του σώματος περιβάλλονται από ένα λεπτό περίβλημα, το οποίο αποτελείται από μυελίνη, μια ουσία που βοηθά στην προστασία των νεύρων καθώς και στη μετάδοση των νευρικών ώσεων. Η πολλαπλή σκλήρυνση προκαλεί σταδιακή καταστροφή της μυελίνης (απομυελίνωση), όταν η μυελίνη έχει καταστραφεί οι νευρώνες δεν μπορούν να χειριστούν αποτελεσματικά τα ηλεκτρικά τους σήματα. Το όνομα πολλαπλή σκλήρυνση αναφέρεται στις πολλαπλές ουλές (σκλήρυνση) πάνω στην μυελίνη.

[ πηγή – wikipedia]

[title size=”3″]Παράρτημα πληροφοριών & υπερσυνδέσεων[/title]

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

Πληροφορίες  ανάρτησης 

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]