Βραδιά αστροπαρατήρησης στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του  καύσωνα και για την προστασία των αστέγων
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνετα

ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 – ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 1.ΜΥΡΤΟΣ Αυλή Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Ρεσιτάλ κιθάρας  με  τον διαπρεπή κιθαρίστα  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ Έναρξη: 9:30 μ.μ Είσοδος: Ελεύθερη Οργάνωση : Πολιτιστική Επιτροπή Μύρτου 2.ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΑΡΧΕΙΩΝ) ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 142 ΤΗΛ. 2813 013 218 – 6932 858624 Facebook – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.theatrikiskini.gr Email: […]

Με εξαιρετική επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  «Πόντος – Κρήτη,
Με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Νομού Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού,  είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Βραδιά αστροπαρατήρησης στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 05.05.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βραδιά αστροπαρατήρησης στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

[dropcap]Έ[/dropcap]πειτα από την άκρως επιτυχημένη βραδιά αστροπαρατήρησης  με αφορμή την «Ώρα της Γης» που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα, η Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού σε συνεργασία με το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Λασιθίου και το Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού διοργανώνουν μια ακόμα εκπαιδευτική βραδιά αστροπαρατήρησης την Παρασκευή 8 Μαϊου 2015 στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού.

Μέλη του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης (Σ.Φ.Α.Κ) και καθηγητές της Ε.Μ.Ε Λασιθίου θα παρουσιάσουν το μεγαλείο του έναστρου ουρανού μέσα από τηλεσκόπια στους μαθητές και σε όσους κατοίκους και επισκέπτες  των νότιων οικισμών του νομού μας το επιθυμούν.

Ειδικότερα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Γενικού Λυκείου Μακρύ Γιαλού στον  Κουτσουρά την Παρασκευή 8 Μαϊου στις 8:30 το βράδυ σε δύο φάσεις. Αρχικά θα πραγματοποιηθούν σύντομες ομιλίες και παρουσιάσεις με θέμα την αστρονομία και τα μαθηματικά και έπειτα θα ακολουθήσει αστροπαρατήρηση με την καθοδήγηση ερασιτεχνών αστρονόμων από όλη την Κρήτη που θα παρευρεθούν στον Μακρύ Γιαλό.

 Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής να απολαύσουν τον έναστρο ουρανό και να έρθουν πιο κοντά στην γνώση και την φύση.

Γραφείο Τύπου

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]