Εσπερίδες με θέμα τη διατροφή και την αγροτική παραγωγή από τον Μιχάλη Γρηγορίου στον Δήμο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση, την 24η Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων ευρωβουλευτών
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Η Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε την

Εσπερίδες με θέμα τη διατροφή και την αγροτική παραγωγή από τον Μιχάλη Γρηγορίου στον Δήμο Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 29.5.2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εσπερίδες με θέμα τη διατροφή και την αγροτική παραγωγή από τον Μιχάλη Γρηγορίου στον Δήμο Ιεράπετρας

Δύο εσπερίδες με θέμα την ελληνική διατροφή και την αγροτική παραγωγή θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Ιεράπετρας στις  6 και 7 Ιουνίου με κεντρικούς ομιλητές τον διακεκριμένο συγγραφέα  βιολόγο με ειδικότητα και έρευνα  πάνω στη διατροφή κ. Μιχάλη Γρηγορίου και την  συγγραφέα ειδική στην διατροφική αγωγή  Αναστασία Γρηγορίου.

Με απώτερο στόχο την ενημέρωση για σημαντικά θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή, αλλά και την ελληνική διατροφή  θα αναπτυχθούν ενδιαφέροντα ζητήματα αναφορικά με εναλλακτικές και βιολογικές καλλιέργειες, αλλά και σχετικά με την ελληνική διατροφή και τις ευεργετικές της ιδιότητες

Συγκεκριμένα το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 18:30 θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τη βιολογική γεωργία και τις καλλιέργειες. Ο κ. Γρηγορίου θα αναφερθεί  στην ανάλυση των δυνάμεων του νερού στις παραγωγές προϊόντων, στη χρήση φυτοφαρμάκων, στις εναλλακτικές λύσεις και στα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των καλλιεργειών, καθώς και στους τρόπους μεγιστοποίησης της παραγωγής ανά στρέμμα με μηδενικά έξοδα, ενώ παράλληλα θα αναλυθεί και η χρήση των βοτάνων στη θεραπεία ασθενειών, η παραγωγή των βοτάνων και τα οικονομικά αποτελέσματα.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 18:30 θα γίνει μια αναλυτική αναφορά στην ελληνική διατροφή και στις ευεργετικές της επιδράσεις με βασικές αναφορές στα δημητριακά και στο ελαιόλαδο. Συγκεκριμένα η κα. Γρηγορίου θα αναφερθεί στα αποτελέσματα της διατροφής στον πολιτισμό και τη γνώση, στα δημητριακά και τα αμπέλια, στον μοναδικό ρόλο της Κρήτης στο ελαιόλαδο, στα ήμερα δένδρα (ελιά, εσπεριδοειδή, κερασιές, καστανιές κ.α), στην ελληνική διατροφή σε σύγκριση με τη διατροφή άλλων χωρών, αλλά και στην αντιμετώπιση ασθενειών βάσει της διατροφής, ενώ ο κύκλος των  ενημερωτικών ομιλιών θα ολοκληρωθεί  με το θέμα του πολιτισμού και με αναφορές στις καλλιέργειες της αρχαίας Κρήτης και σε ταξίδια σε όλη τη γη από την αρχαία εποχή.

Οι εν λόγω ομιλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ενημέρωσης και πληροφόρησης για σημαντικά θέματα της καθημερινότητας. Θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη και  η είσοδος σε αυτές θα είναι ελεύθερη. Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης « σε αυτές πρόκειται να αναπτυχθούν ενδιαφέροντα ζητήματα χρήσιμα για την καθημερινότητα, είτε αυτά σχετίζονται με τις καλλιέργειες είτε με το θέμα της διατροφής. Ο κ. Γρηγορίου άλλωστε  είναι ένας καταξιωμένος στο χώρο συγγραφέας  με πλούσιες γνώσεις τις οποίες και θα μας μεταφέρει μέσα από αναφορές σε καθημερινές πρακτικές»