Δελτίο Τύπου : (2η) Απάντηση στον βουλευτή κ. Κωστή Δερμτζάκη

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Δελτίο Τύπου : (2η) Απάντηση στον βουλευτή κ. Κωστή Δερμτζάκη


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιεράπετρα 17.02.2014

[separator top=”70″ style=”dotted”]

 Δελτίο Τύπου
Απάντηση στον βουλευτή κ. Κωστή Δερμτζάκη
Σε σχέση με την απάντηση που έδωσε ο βουλευτής κ. Κωστής Δερμιτζάκης, οφείλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

[dropcap]Η[/dropcap] δήλωση του κ. Δερμιτζάκη ότι αποφεύγει τις προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν αποδεικνύεται ούτε από την αρχική του δήλωση κατά την επίσκεψη στο ΙΚΑ, περί ευθυνών της Δημοτικής Αρχής, ούτε κατά την απάντησή του στο Δήμαρχο, αφού συνεχίζει να επιρρίπτει ευθύνες και γενικεύει με τρόπο παραπλανητικό που προσβάλλει την αλήθεια και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας απάντησε, λοιπόν, σε ευθείες, αναπόδεικτες βολές του βουλευτή.

Σε ότι αφορά το ζήτημα του ΙΚΑ η πραγματικότητα είναι γνωστή. Ο κ. Βουλευτής ήταν παρών όταν ανακοινώθηκε ότι το ΙΚΑ της Ιεράπετρας θα είναι το κεντρικό κατάστημα, συμφώνησε ο ίδιος στην εξέλιξη αυτή και στη συνέχεια κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για υποβάθμιση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Αγίου Νικολάου! Καθένας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό.

Δυστυχώς, όμως, χρησιμοποιεί και ανακρίβειες για να στηρίξει την πολεμική εναντίον του Δημάρχου, λέγοντας πως ο Δήμαρχος, στάθηκε εναντίον πολιτών στην κατάληψη του Δημαρχείου. Απεναντίας, η Δημοτική Αρχή ουδέποτε κίνησε δικαστική διαδικασία εναντίον πολιτών, αλλά σε μια αυτεπάγγελτη ενέργεια της Δικαιοσύνης, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, με τις καταθέσεις τους στο δικαστήριο συντέλεσαν ώστε να αθωωθούν οι πολίτες. Οι αγώνες για το Νοσοκομείο της πόλης είναι διαρκείς ανεξάρτητα από το ποιος είναι Υπουργός, διότι πάντα η Δημοτική Αρχή υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται το συμφέρον της Ιεράπετρας.

Σε ότι αφορά τον υπόλοιπο λίβελο που απευθύνει για άλλη μια φορά στη λογική “μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί”, πρέπει να επισημάνουμε πως κριτήριο της τοπικής κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής είναι το συμφέρον της Ιεράπετρας, η οποία πλήγηκε με κυβερνητικές αποφάσεις, τις οποίες κατεξοχήν αρμόδιοι να πολεμήσουν ή να αλλάξουν είναι οι βουλευτές. Βολεύει κάποιους να λένε: “Επί Δημαρχίας Αναστασάκη, απομακρύνθηκαν οι Υπηρεσίες”. Γιατί έτσι αποσιωπούν πως οι αποφάσεις πάρθηκαν σε κεντρικό επίπεδο και επί βουλευτικής θητείας συγκεκριμένων βουλευτών. Ο κ. Δερμιτζάκης λοιπόν δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όχι ασφαλώς γιατί θα άλλαζε τις κυβερνητικές αποφάσεις αφού δεν ήταν κυβερνητικός βουλευτής, αλλά γιατί ως βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν ανέδειξε το θέμα ως “μείζον πολιτικό ζήτημα” στο κόμμα του με συγκεκριμένα λογικά επιχειρήματα τα οποία αναφέραμε. Γιατί ζητούσαμε κατανομή με κριτήρια δικαιοσύνης, ορθολογισμού και αναπτυξιακής λογικής. Κι αυτό δεν το έκανε για την Ιεράπετρα.

Τέλος, σε σχέση με τον έτερο μύθο περί απουσίας του Δημάρχου από διεκδικήσεις, αρκεί να ξεφυλλίσει ο κ. Δερμιτζάκης τα έντυπα και τις φωτογραφίες όπου βρέθηκε δίπλα – δίπλα με το Δήμαρχο στις μαζικές κινητοποιήσεις αλλά και σε κοινές πολιτικές παρεμβάσεις. Επιπλέον, είναι δημοσιοποιημένες και όλες οι μεμονωμένες ενέργειες και επισκέψεις του Δημάρχου στην Αθήνα για τα θέματα αυτά. Δεν έχει νόημα, λοιπόν, αυτή η επίθεση που ο ίδιος ξεκίνησε, διότι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Τέλος, συμφωνούμε στο περιεχόμενο του αρχαίου ρητού που χρησιμοποιεί ως κατακλείδα της επιστολής του, αλλά να το υιοθετούν όλοι και με τη σωστή ορθογραφία.

 

Ο Δήμαρχος ΙεράπετραςSIFIS-ANASTASAKIS-PORTRAIT

Σήφης Αναστασάκης

 

Από το Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας

 [separator top=”30″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”GrafeioTypou”]

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]