Με επιτυχία η διάλεξη για τα μαρμάρινα γλυπτά της Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Με επιτυχία η διάλεξη για τα μαρμάρινα γλυπτά της Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 29.08.2016

Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία η διάλεξη για τα μαρμάρινα γλυπτά της Ιεράπετρας από την Επιτροπή Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Δήμου Ιεράπετρας

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Μαρμάρινα γλυπτά από την Ιεράπετρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας» πραγματοποίησε  την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 η Επιτροπή Ανάδειξης Αρχαιοτήτων του Δήμου Ιεράπετρας.

Screenshot_10

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία μεταξύ άλλων διακεκριμένων πανεπιστημιακών και ανθρώπων των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού, η Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο της Ιταλίας, Δρ. Χρύσα Δαμιανάκη, ο Καθηγητής Ιταλικής Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο, Δρ Άντζελο Ρομανό και  η Επιστημονική Ερευνήτρια του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βενετίας, Δρ. Μαρτσέλλα Ντε Πάολι αναφέρθηκαν αναλυτικά στα μαρμάρινα γλυπτά της Ιεράπετρας που σήμερα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας, ενημερώνοντας τους παραβρισκόμενους για την πορεία τους μέσα στον χρόνο.

Μέσα από μια περιγραφική παρουσίαση παρουσιάστηκαν μέσω φωτογραφικής απεικόνισης αρχαιοελληνικά αγάλματα του 5ου – 2ου π.Χ αιώνα που βρίσκονται σήμερα στο ανακαινισμένο αρχαιολογικό  μουσείο της Βενετίας και προήλθαν από νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ αναφέρθηκαν ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την ιστορική τους διαδρομή.

Screenshot_11

Στους στόχους της Επιτροπής Ανάδειξης Αρχαιοτήτων που διοργάνωσε και επιμελήθηκε την εν λόγω διάλεξη, στο όραμα για τη δημιουργία ενός νέου αρχαιολογικού μουσείου και κατ΄ επέκταση στις προσπάθειες του Δήμου Ιεράπετρας στον τομέα αυτόν αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κύριοι Γιάννης Ροβιθάκης και Μανώλης Φραγκούλης αντίστοιχα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις συμβάλουν ουσιαστικά στην ενημέρωση των πολιτών, αναδεικνύοντας  μεταξύ άλλων πολλές άγνωστες πτυχές από το ιστορικό μας παρελθόν.

Για τους στόχους της Δημοτικής Αρχής έκανε λόγο με αφορμή την  εκδήλωση  ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, παρόλο που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην σπουδαία αυτή διοργάνωση «Θέτοντας ψηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής μας πολιτικής την ανάδειξη και διαφύλαξη του αρχαιολογικού μας πλούτου, με διάθεση εποικοδομητικής και γόνιμης συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και πρώτα απ’ όλα την Εφορία Αρχαιότητων Λασιθίου, ως Δήμος Ιεράπετρας συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια, γεγονός που αποδεικνύει και η ύπαρξη για πρώτη φορά Επιτροπής Ανάδειξης Αρχαιοτήτων στον Δήμο Ιεράπετρας.

Έχοντας ένα συλλογικό στοίχημα και εργαζόμενοι για να πετύχουμε ένα μεγάλο στόχο, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε  κάθε αξιόλογη προσπάθεια που αναδεικνύει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Ιεράπετρας και το πλούσιο ιστορικό της παρελθόν , γιατί η γνώση και η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση όλων μας» τόνισε ο κ. Καλαντζάκης, ευχαριστώντας παράλληλα τους ομιλητές και την Επιτροπή για την υλοποίηση της αξιόλογης αυτής διοργάνωσης.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας