Τα «Βραβεία Φιλίας» και ο Νέος Χάρτης Τουριστικής Προβολής επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων για τον Τουρισμό

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Τα «Βραβεία Φιλίας» και ο Νέος Χάρτης Τουριστικής Προβολής επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων για τον Τουρισμό

Ιεράπετρα 29.9.2015

Δελτίο Τύπου

Τα «Βραβεία Φιλίας» και ο Νέος Χάρτης Τουριστικής Προβολής επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων του δήμου Ιεράπετρας για τον Τουρισμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στον Δήμο Ιεράπετρας. Με αρκετές καινοτομίες να χαρακτηρίζουν τη φετινή διοργάνωση, για πρώτη φορά απονεμήθηκαν σε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες «Βραβεία Φιλίας»  ως μια μικρή ένδειξη τιμής για την αγάπη που δείχνουν στον τόπο, ενώ παράλληλα διανεμήθηκε και ο νέος χάρτης τουριστικής προβολής του Δήμου Ιεράπετρας και προβλήθηκε ένα νέο βίντεο τουριστικής προβολής που η Επιτροπή Τουρισμού δημιούργησε.

Οι Εκδηλώσεις στην πόλη της Ιεράπετρας

ekdhlwseis-tourismou-1

Σε έναν γραφικό και ιδιαίτερο χώρο, στον αύλειο χώρου του φρουρίου «Καλές» η Ιεράπετρα για δεύτερη συνεχή χρονιά με πολλή χαρά γιόρτασε τον τουρισμό, τιμώντας πρώτα απ’ όλα τους ανθρώπους του, όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, τους πρεσβευτές της Ιεράπετρας στα άλλα κράτη.

ekdhlwseis-tourismou-2

ekdhlwseis-tourismou-3

Με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο, οι επισκέπτες που βρέθηκαν στις εκδηλώσεις της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου είχαν τη δυνατότητα, εκτός των άλλων, να απολαύσουν παραδοσιακή μουσική και  τοπικούς χορούς από το συγκρότημα του Βαγγέλη Βαρδάκη και τις Σχολές Χορού του Δημήτρη Καπαράκη, καθώς και να γευτούν τοπικά εδέσματα, παραδοσιακά γλυκά, και βέβαια να απολαύσουν ένα νέο βίντεο τουριστικής προβολής και να αποκτήσουν το νέο χάρτη – έντυπο του Δήμου Ιεράπετρας.

ekdhlwseis-tourismou-4

Οι Εκδηλώσεις στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

Στο ίδιο κλίμα πραγματοποιήθηκαν και οι εκδηλώσεις του Τουρισμού στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου. Στον γραφικό χώρο του Λιμανιού, για πρώτη φορά έγιναν απονομές «Βραβείων Φιλίας» από τη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού σε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής, ενώ οι επισκέπτες παρακολούθησαν τον τρόπο απόσταξης του τοπικού παραδοσιακού ποτού στο ρακοκάζανο που είχε στήσει ο Σύλλογος Αποσταγματοποιών Λασιθίου. Παραδοσιακό χρώμα έδωσε στην εκδήλωση το συγκρότημα του κ. Τσαχάκη καθώς και το χορευτικό συγκρότημα από το Σύλλογο Γυναικών της Ευρύτερης Περιοχής Μακρύ Γιαλού.

ekdhlwseis-tourismou-5

Οι εκδηλώσεις, τις οποίες εκτός των άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, φορείς και εκπρόσωποι υπηρεσιών και συλλόγων,   πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη χρονιά στην Ιεράπετρα από τον Δήμο Ιεράπετρας, την Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού με τη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης και τη στήριξη συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

ekdhlwseis-tourismou-6

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη – Σκυβάλου οργανώθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού με την πεποίθηση ότι ο τόπος μας και ο Δήμος Ιεράπετρας διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού τομέα μέσα από την προώθηση και την ανάδειξη  με σταθερά βήματα και στοχευμένες κινήσεις του τοπικού τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου με τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στην Τοπική Κοινότητα Μύρτου.

Γραφείο Τύπου