«Ο τόπος που δακρύζουν οι θεοί» – Κεντρί την Κυριακή 11-8-2013 (παράλληλη έκθεση φωτογραφιών)

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη έξι (6) ατόμων ,  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει δημότες και επισκέπτες ότι το Δημοτικό Κατάστημα στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού
Τις εκδηλώσεις μνήμης για την 81η  επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η   επέτειο του ολοκαυτώματος των Δυτικών Χωριών της Ιεράπετρας
Aποτελέσματα ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ νερού ύδρευσης.

«Ο τόπος που δακρύζουν οι θεοί» – Κεντρί την Κυριακή 11-8-2013 (παράλληλη έκθεση φωτογραφιών)

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”yes” border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”left” description=”Ένα αληθινό σενάριο, με τη Σπιναλόγκα κηλίδα του πολιτισμού. Μια πραγματεία δοσμένη με λόγια, αφηγήσεις, δάκρυ, πόνο, ελπίδα για ζωή, μέσα από τα μάτια και τα χείλη ή ό,τι απέμεινε απ` αυτά των 330 λεπρών που έγιναν πρωταγωνιστές.“][/tagline_box]

[dropcap]Υ[/dropcap]στερα από πρόσκληση του Μορφωτικού Συλλόγου Κεντριού στην κα Ελένη Βλάσση δημοσιογράφο και παραγωγό, θα προβληθεί  στο Κεντρί στη Πλατεία του Χωριού, την Κυριακή 11-8-2013 στις 9μ.μ., το πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ της  «Ο τόπος που δακρύζουν οι θεοί».

Αναφέρεται στον κόσμο των ανθρώπων «των ζωντανών νεκρών», του αφιλόξενου βράχου της Σπιναλόγκας.

Ένα αληθινό σενάριο, με τη Σπιναλόγκα κηλίδα του πολιτισμού. Μια πραγματεία δοσμένη με λόγια, αφηγήσεις, δάκρυ, πόνο, ελπίδα για ζωή, μέσα από τα μάτια και τα χείλη ή ό,τι απέμεινε απ` αυτά των 330 λεπρών που έγιναν πρωταγωνιστές. Ένας φόρος τιμής σε εκείνους που το δρεπάνι της Μοίρας, για 53 χρόνια, απέκοπτε από την κοινωνία και τους πετούσε στη Σπιναλόγκα για να πεθάνουν. Η ζωή τους μια καθημερινή πάλη για να γκρεμίσουν τα σκοτεινά τείχη των προκαταλήψεων και να αλλάξουν τη φρίκη της Σπιναλόγκας σε ελπίδα για ανθρώπινη ζωή, κι ας ήταν όλα γύρω που οδηγούσαν στο θάνατο. Τέλος ήρθε το θαύμα, η θεραπεία, η μεγάλη ψευδαίσθηση για ελευθερία· ήρθε το εμπόδιο, ο κόσμος των ανθρώπων, όπου, όμως, δεν τους περίμενε πια κανείς.

Είσοδος ελεύθερη

Παράλληλα

Στην αίθουσα της Εκκλησίας του Μιχαήλ Αρχαγγέλου από 9-11/8/2013 θα  εκτεθούν φωτογραφίες με στιγμιότυπα της ζωής του χωριού στις δεκαετίες του 1920 μέχρι και 1970 που θα συγκινήσουν παλιούς και νέους.

Μορφωτικός Συλλόγος Κεντριού

[title size=”3″]Trailer Video[/title]

[title size=”3″]Παράρτημα πληροφοριών & υπερσυνδέσεων[/title]

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

 

[title size=”3″]Πληροφορίες ανάρτησης[/title]

[imageframe style=”border” bordercolor=”#888888″ bordersize=”3px” stylecolor=”” align=”left”]tmima programmatismoy_100_2440[/imageframe] Δημοσίευση σε Ιστοσελίδα:
Δήμος Ιεράπετρας – Τμήμα Προγραμματισμού
Πλατεία Κανουπάκη- Ταχ.Κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Τηλ 28423 40366 – Fax 28420 26110 – info@ierapetra.gov.gr