Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 16.9.2015

Δελτίο Τύπου

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ιεράπετρας

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2015 -2016  και την ανανέωση των συμβάσεων των παιδαγωγών, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Ιεράπετρας.

Σε πρώτη φάση στους σταθμούς φιλοξενούνται βρέφη και νήπια που ανήκουν στους ωφελούμενους του ΕΣΠΑ, ενώ όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη, σε λίγες μέρες μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων για τις αιτήσεις που έγιναν μέσω Δήμου, αναμένεται να καλυφθούν και άλλες θέσεις με καταβολή μηνιαίων τροφείων.

Κατά τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν κανονικά επτά παιδικοί σταθμοί στην πόλη της Ιεράπετρας και στις κατά τόπους Τοπικές Κοινότητες, ανάμεσα στους οποίους και ένας παιδικός σταθμός ΑΜΕΑ.

Όπως τόνισε η κα. Χατζημαρκάκη οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ιεράπετρας αποτελούν χώρο αγωγής, φροντίδας και ασφαλούς διαμονής για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Παρέχουν ενιαία προσχολική αγωγή σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές τάσεις και βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα σωματικά, νοητικά, κοινωνικά και συναισθηματικά. Υποστηρίζονται από εξειδικευμένους παιδαγωγούς και από άλλες ειδικότητες, όπως γιατρό, μουσικό, γυμναστή, κ.α και προσφέρουν στα παιδιά ένα πλούσιο πρόγραμμα, βοηθώντας τα να προσαρμοστούν στο προσχολικό περιβάλλον.

Παρόλες τις δυσκολίες της περιόδου η πρόθεση του Δήμου, ανέφερε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, είναι να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων ώστε να εξυπηρετηθούν και παιδιά που δεν ανήκουν στους ωφελούμενους του προγράμματος ΕΣΠΑ, αλλά μπορούν να φιλοξενηθούν στους σταθμούς καταβάλλοντας μηνιαία τροφεία. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή και να ανακοινωθούν και γι’ αυτήν την κατηγορία δικαιούχων τα αποτελέσματα.

Η προσπάθεια του Δήμου και για τη φετινή χρονιά ήταν να κρατηθούν τα τροφεία στο ίδιο ποσό με τα προηγούμενα χρόνια, των 65 ευρώ ανά μήνα, προκειμένου σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να μην επιβαρύνουμε περισσότερο τους γονείς κατέληξε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας.

Γραφείο Τύπου