Δελτίο Τύπου : Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ιεράπετρας – Προγράμματα

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του  καύσωνα και για την προστασία των αστέγων
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνετα

ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 – ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 1.ΜΥΡΤΟΣ Αυλή Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Ρεσιτάλ κιθάρας  με  τον διαπρεπή κιθαρίστα  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ Έναρξη: 9:30 μ.μ Είσοδος: Ελεύθερη Οργάνωση : Πολιτιστική Επιτροπή Μύρτου 2.ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΑΡΧΕΙΩΝ) ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 142 ΤΗΛ. 2813 013 218 – 6932 858624 Facebook – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.theatrikiskini.gr Email: […]

Με εξαιρετική επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  «Πόντος – Κρήτη,
Με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Νομού Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού,  είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Δελτίο Τύπου : Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ιεράπετρας – Προγράμματα

ethnosimoΥπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,
Πολιτισμού και Αθλητισμού

Γενική Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης
Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης
kentro-dia-viou-mathisisΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ιεράπετρας
κ. Παπαθανασίου Μαρία, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης K.Δ.Β.Μ. Ιεράπετρας
Τηλ 28420 89652 | Email: kdvm.ierapetra@gmail.com

 

[separator top=”40″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 09.03.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ιεράπετρας

[dropcap]Ε[/dropcap]νημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ιεράπετρας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ιεράπετρας στο οποίο υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ιεράπετρας παρέχoνται προγράμματα που εντάσσονται στους τομείς της Οικονομίας και της Επιχειρηματικότητας, της Ποιότητας Ζωής και του Περιβάλλοντος, των Νέων Τεχνολογιών, της Γλώσσας και της Επικοινωνίας, των Κοινωνικών Δεξιοτήτων, της Τέχνης και του Πολιτισμού, καθώς και προγράμματα που εντάσσονται σε τομείς τοπικών ενδιαφερόντων.

Μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων που ξεκίνησαν το εκπαιδευτικό έτος 2014-15, έχουν ήδη ξεκινήσει νέα τμήματα και μάλιστα ταυτόχρονα με τα προγράμματα πολιτών υλοποιούνται προγράμματα και σε δομές του Δήμου Ιεράπετρας όπως το Γηροκομείο, το ΚΗΦΗ, τα ΚΑΠΗ  αλλά και στο Σύλλογος ΑΜΕΑ, το ΑΜΚΕ μετάΒΑΣΙΣ κα.

Ειδικότερα, στο Γηροκομείο πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση μουσικό εργαστήρι, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους, επίσης παράλληλα έχει δημιουργηθεί πρόγραμμα «Άθλησης στην Τρίτη Ηλικία» με πολίτες αλλά και μέλη του ΚΑΠΗ,  ενώ γυναίκες μέλη του ΚΗΦΗ του δήμου Ιεράπετρας παρακολουθούν πρόγραμμα εκμάθησης «Πηλιορείτικου ρυθμού πλεξίματος και ασπροκεντήματος».

Αρκετά είναι επίσης και τα τμήματα γενικού πληθυσμού που αφορούν στην Κοπτική – Ραπτική, στο κοσμήμα, στην Πληροφορική και στις Ξένες Γλώσσες που είναι ήδη σε ισχύ. Αναμένεται επίσης να ξεκινήσουν και νέα τμήματα στο πλαίσιο συνεργασίας με φορείς και Συλλόγους Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Ιεράπετρας αλλά και δημότες της περιοχής μας.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Για την ένταξη σε τμήμα τηρείται σειρά προτεραιότητας βάσει αριθμού πρωτοκόλλου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Ιεράπετρας, κτίριο Μελίνα Μερκούρη, στην Υπεύθυνη Εκπαίδευσης κα. Μαρία Παπαθανασίου, και Υπεύθυνη Οργάνωσης κα Μαργετουσάκη Αθανασία στα τηλ. 2842089652 και 2842340395 κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 9:00-12:00, καθώς και στο Γραφείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας στον κο. Μάνο Αϊβαλιώτη κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τηλ. 2842341305.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .

kdvm-ierapetras-bottom-670

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]