Επικήδειος Λόγος του Δημάρχου Ιεράπετρας για τον Μακαριστό Ευγένιο

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Επικήδειος Λόγος του Δημάρχου Ιεράπετρας για τον Μακαριστό Ευγένιο

Ιεράπετρα 18.09.2016

Δελτίο Τύπου

Επικήδειος Λόγος Δημάρχου Ιεράπετρας, κ.Θεοδοσίου Καλαντζάκη για τον Κυρό Ευγένιο στην εξόδιο ακολουθία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγ. Γεωργίου Ιεράπετρας

«-Σεβασμιώτατε εκπρόσωπε του Οικουμενικού Πατριάρχη

-Σεβασμιώτατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης

-Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς

-Σεβαστοί Πατέρες

-Κύριε Περιφερειάρχα

-Κύριοι Βουλευτές

-Αγαπητοί Δήμαρχοι & Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

-Εκπρόσωποι Στρατιωτικών, Αστυνομικών  και λοιπών αρχών

-Εκπρόσωποι Φορέων & Συλλόγων

-Σεβαστό εκκλησίασμα

Σύσσωμη η κοινωνία του Δήμου Ιεράπετρας αποχαιρετά σήμερα με συγκίνηση τον σεπτό Ποιμενάρχη, τον πνευματικό  Ηγέτη και μακαριστό Ιεράρχη που διακρίθηκε για το σπουδαίο ποιμαντορικό και κοινωνικό του έργο, αφήνοντας πολύτιμες παρακαταθήκες στον τόπο μας, στον κλήρο και το λαό.

Με βαθιά οδύνη και άφατη θλίψη αποχαιρετούμε τον αοίδιμο Μητροπολίτη Ευγένιο που διακόνησε την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης & Σητείας για 22 ολόκληρα χρόνια.

Η ευλογία του, τα σπάνια και πλούσια χαρίσματά του, η ανόθευτη αγάπη του, η ευγένεια και η αδιαμφισβήτητη παιδεία του έδιναν καθημερινά ελπίδα σε μια εποχή αξιακής ύφεσης και πολλαπλών δυσκολιών.

Ο Μακαριστός Ευγένιος, με το πλούσιο και αξιόλογο φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, με την άδολη και αυθεντική αγάπη του, αγκάλιαζε  και στήριζε καθημερινά τους πολίτες της Ιεράπετρας σε πείσμα των δύσκολων καιρών.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης & Σητείας,  η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής,  η διοργάνωση των αθλητικών αγώνων «Νεστόρια»    σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας και Αθλητικούς Συλλόγους για περισσότερο από 15 χρόνια, οι παιδικές κατασκηνώσεις,  τα συσσίτια, οι προσφορές ενίσχυσης φορέων, συλλόγων και αρχών, το Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Έρευνας  υπήρξαν μερικές μόνο πτυχές του αξιόλογου έργου του

Σε όλα αυτά, ξεχωριστή έγνοια και μέριμνα, το Νοσοκομείο της πόλης μας. Αρωγός από την πρώτη στιγμή στον συλλογικό αγώνα των Ιεραπετριτών για το Νοσοκομείο, ο Μακαριστός Ευγένιος πρωτοστάτησε από το 2011 στην προσπάθεια, διεκδικώντας με επιμονή την πλήρη και ομαλή λειτουργία του.

Συνοδοιπόρος στα προβλήματα και στις δυσκολίες των εποχών, ο ακούραστος και αοίδιμος Ποιμενάρχης μας, στάθηκε δίπλα  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις ανάγκες και τα προβλήματά της, επιδιώκοντας μέσα από την αγαστή συνεργασία, την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου Ιεράπετρας και των τοπικών κοινωνιών.

Άνθρωπος προσηνής, σεμνός, μειλίχιος, πράος και ευγενικός, ευπρεπής και φωτισμένος επιδίωκε καθημερινά την ηθική εξύψωση και αναγέννηση του κλήρου και του ποιμνίου του με ιδιαίτερη προσήλωση στη νέα γενιά.

Σεβαστέ μας Πατέρα,

Πάνδημη σήμερα η Ιεράπετρα  σας αποχαιρετά, ευχόμενη ο θεός να αναπαύσει την ψυχή σας στα ουράνια σκηνώματα.

Οι προτροπές και οι συμβουλές σας θα μας καθοδηγούν στον καθημερινό βίο μας ως πολύτιμες παρακαταθήκες για όλους μας και ειδικότερα για τη νέα γενιά.

Ας είναι αιωνία η μνήμη σας πολυσέβαστε και τετιμημένε Ιεράρχη μας.

Η Ιεράπετρα θα σας θυμάται  πάντα με αγάπη και σεβασμό!»