Επισκέφτηκε τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού ο δήμαρχος Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Επισκέφτηκε τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού ο δήμαρχος Ιεράπετρας

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 29.01.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επισκέφτηκε  τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού ο δήμαρχος Ιεράπετρας

Τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού επισκέφτηκε την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, από τον πρόεδρο τον Σχολικών Επιτροπών, κ. Ηλία Νταραρά, από τον εργοδηγό και  εργατοτεχνικό προσωπικό του δήμου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και βέβαια να γίνει συζήτηση με τους διευθυντές με απώτερο στόχο την  όσο το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη της καθημερινότητας των σχολείων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Μακρύ Γιαλού, στο Δημοτικό Σχολείο Κουτσουρά, στο Νηπιαγωγείο Μακρύ Γιαλού, στο Νηπιαγωγείο Κουτσουρά, στο Γυμνάσιο Κουτσουρά και στο Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού.  Κατά την επίσκεψη ο δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Ιεράπετρας τον κ. Ηλία Νταραρά για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας και παράλληλα ενημερώθηκε από τους διευθυντές για τις ανάγκες που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης διεκπεραίωσης.

Θέματα που έχουν να κάνουν με τους αύλειους χώρους, τις περιφράξεις, τους αθλητικούς χώρους των σχολείων, τις συντηρήσεις, καθώς και θέματα ασφάλειας ήταν αυτά που συζητήθηκαν και προγραμματίστηκαν, για να διεκπεραιωθούν  από την υπηρεσία του δήμου. Όπως αναφέρθηκε ήδη έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις. Σημαντική για την ασφάλεια των παιδιών είναι η περίφραξη στο Δημοτικό Σχολείο Μακρύ Γιαλού,  η οποία προγραμματίστηκε από την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή και είναι σε φάση ολοκλήρωσης, ενώ σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις που γίνονται για προμήθεια εποπτικών μέσων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο πλαίσιο πάντα του δυνατού.

sxoleia-mg-episkepsi2

Όπως ανέφερε ο κ. Νταραράς «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας μέριμνά μας ήταν η καταγραφή των προβλημάτων όλων των σχολείων και βέβαια ο προγραμματισμός για την επίλυσή τους. Μέχρι σήμερα έχουμε ήδη επιλύσει αρκετά, όμως υπάρχουν σοβαρά κτιριακά προβλήματα τα οποία προγραμματίζουμε, για να αποκατασταθούν το επόμενο διάστημα μετά και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Καλαντζάκης « Τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή. Φιλοξενούν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά και επιτελούν ένα σημαντικό έργο, γι’ αυτό και είναι υποχρέωσή μας να τα στηρίζουμε. Οι σχολικές επιτροπές του δήμου ενημερώνονται και υποστηρίζουν καθημερινά όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες, ωστόσο σήμερα πραγματοποιήσαμε και μια κατ’ ιδίαν επίσκεψη στα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, για να δούμε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να συζητήσουμε με τους διευθυντές και στο πλαίσιο πάντα της καλής και εποικοδομητικής συνεργασίας. Καταγράψαμε τις ανάγκες, είδαμε τα προβλήματα, ενημερωθήκαμε από τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς και βέβαια συζητήσαμε και προγραμματίσαμε παρεμβάσεις με στόχο μας πάντα την ασφαλή λειτουργιά όλων των σχολείων του δήμου μας».

Γραφείο Τύπου

 

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]