Η επιστολή του δημάρχου Ιεράπετρας στην Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για τα προβλήματα από τις συνεχιζόμενες κακοκαιρίες

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση, την 24η Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων ευρωβουλευτών
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Η Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε την

Η επιστολή του δημάρχου Ιεράπετρας στην Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για τα προβλήματα από τις συνεχιζόμενες κακοκαιρίες

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 27.02.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιστολή του δημάρχου Ιεράπετρας στην Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για τα  προβλήματα από τις συνεχιζόμενες κακοκαιρίες

[dropcap color=”” boxed=”no” boxed_radius=”8px” class=”” id=””]Ε[/dropcap]πιστολή με θέμα τα  προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο δήμο Ιεράπετρας από τις συνεχιζόμενες κακοκαιρίες που έπληξαν το προηγούμενο διάστημα το δήμο Ιεράπετρας απέστειλε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στην Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, κα. Πελαγία Πετράκη. Η επιστολή στην οποία καταγράφονται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε Τοπικές Κοινότητες και περιοχές του δήμου τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης κοινοποιήθηκε επίσης στους περιφερειακούς συμβούλους της Ιεράπετρας, κ. Γ. Γουλιδάκη και  κ. Ν.Δασκαλάκη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σ’ αυτήν

«Μετά τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το προηγούμενο διάστημα το νομό μας και κατά συνέπεια και τον Δήμο Ιεράπετρας  έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα τόσο σε υπάρχουσες υποδομές όσο και στο οδικό δίκτυο, τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα, πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στις Τοπικές Κοινότητες Μύρτου, Μαλών, kalantzakis-theodosiosΚαλαμαύκας, Χριστού κ.α  έχουν υποστεί καθιζήσεις και έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων, ενώ μεγάλες φθορές έχουν υποστεί και οι αθλητικές εγκαταστάσεις στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη αποκατάστασής τους.

Αναλυτικότερα, μετά την ενημέρωση που είχε η Υπηρεσία μας καταγράφονται τα παρακάτω προβλήματα:

 -κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό από Μύρτος  στην θέση Σαρίκαμπος έως την θέση Τρούλη σε μήκος 2500 μ. Οι κατολισθήσεις αυτές είναι συνεχείς και  παρουσιάζονται κάθε χρόνο σε περιόδους έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων.

-κατολισθήσεις καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής από την Κοινότητα Μύρτους προς Τέρτσα

-κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό από Μύρτος προς Μουρνιές μετά το επιπλοποιείο ιδιοκτησίας Τσικαλουδάκη.

-καθίζηση του οδοστρώματος στην θέση «Ατσακούκου» στο 3Ο χιλιόμετρο Μαλλών – Ανατολής και σε μήκος 10 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων  κατά προσέγγιση.

-καθίζηση του οδοστρώματος στο 5Ο χιλιόμετρο Μαλών –  Ανατολής σε μήκος 5 μέτρων περίπου.

– συσσώρευση μεγάλης ποσότητας φερτών υλικών στην κοίτη του ποταμού Λουκάδων στην Τοπική Κοινότητα Μαλών  και στο σημείο πλησίον του αντλιοστασίου

-κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό από Καλαμαύκα προς Πρίνα  μέχρι το ύψος του Ηρώου με  μήκος 500 μ περίπου

-καταπτώσεις βράχων στα όρια των κοινοτήτων Καλαμαύκας, Ανατολής στην θέση Μεσοκάστελα σε μήκος 150 μ περίπου.  Το σημείο αυτό έχει πολύ μεγάλη επικινδυνότητα και η πιθανότητα ατυχήματος είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθιστώντας άμεση την ανάγκη παρέμβασης.

Επιπρόσθετα με τα παραπάνω, επιτακτική είναι η ανάγκη για επίσπευση της έναρξης των εργασιών στη γέφυρα του Μύρτου μόλις και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, ενώ ανάγκη παρέμβασης παρουσιάζεται και στη θέση «Αγία Παρασκευή» της Τοπικής Κοινότητας Χρηστού, όπου χρειάζεται καθαρισμός του οδοστρώματος σε μήκος περίπου 150 μέτρων και επέκταση του υπάρχοντος τοιχίου τόσο κατά μήκος όσο και καθ΄ύψος, ώστε να μπορεί να συγκρατεί με ασφάλεια τα ανάντη εδάφη, καθώς η διαστασιολόγησή του είναι ανεπαρκής.

Τέλος, μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο γήπεδο Κουτσουρά στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, όπου ο τάπητας του γηπέδου καταστράφηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, καθιστώντας έτσι το γήπεδο ακατάλληλο προς χρήση εν μέσω μάλιστα αγωνιστικής περιόδου.

Τα παραπάνω καθιστούν αναγκαία την άμεση κινητοποίηση και ενεργοποίηση της υπηρεσίας σας, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα και να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που σήμερα δημιουργούνται.

Με τη βεβαιότητα ότι η υπηρεσία σας θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με όλα τα παραπάνω, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία».

Γραφείο Τύπου

 

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]