Επιτυχημένη η 1η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Επιτυχημένη η 1η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 30.5.2016

Δελτίο Τύπου

Καθ’ όλα επιτυχημένη η 1η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας Agro Expo 2016 – Ξεπέρασαν τους 5000 οι επισκέπτες

[dropcap]Μ[/dropcap]ε επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας Agro Expo 2016 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ιεράπετρας 27 – 29 Μαϊου.

25

Πάνω από 38 εκθέτες από όλη την Ελλάδα και χιλιάδες επισκέπτες  υποστήριξαν την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λασιθίου που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ιεράπετρας και την Περιφέρεια Κρήτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη στήριξη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης.

agroexpo7

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαϊου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης & Σητείας, κ.κ. Ευγένιος, παρουσία αρχών από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ιεράπετρας, τους δήμους του νομού Λασιθίου, το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του βουλευτή Λασιθίου και πλήθους κόσμου.

agroexpo9

Στους σύντομους χαιρετισμούς που ακολούθησαν τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας για έναν Δήμο με πλούσια αγροτική ιστορία και εδραιωμένη αγροτο-πολιτιστική ταυτότητα.

agroexpo6

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Θωμάς Χαριτάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον μεγάλο στόχο που είναι η καθιέρωση της έκθεσης ως θεσμού στην Ιεράπετρα, ενώ ο αντιδήμαρχος, κ. Μανώλης Φραγκούλης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, ο οποίος απουσίαζε σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Γερμανία,  αναφέρθηκε επιγραμματικά στην αγροτική ιστορία της Ιεράπετρας και στις καθημερινές προσπάθειες του Δήμου για την στήριξη του αγροτικού κλάδου.

agroexpo5

Στον σημαντικό ρόλο της έκθεσης αναφέρθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, κα. Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, μεταφέροντας παράλληλα τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ενώ ανάλογες τοποθετήσεις έγιναν από την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, κα. Πελαγία Πετρακή, τον κυβερνητικό βουλευτή, κ. Μανώλη Θραψανιώτη, τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Θανάση Ζανιά, ο οποίος και εκπροσώπησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ. Μιχάλη Μαλλιωτάκη.

agroexpo4

Για μια κορυφαία διοργάνωση που αποτελεί από φέτος ένα νέο για το νομό Λασιθίου θεσμό έκανε λόγο στον χαιρετισμό που απέστειλε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Η πρώτη αγροτική έκθεση Ιεράπετρας , Αgro Expo 2016, έκανε το όραμα ετών της αγροτικής Ιεράπετρας απτή πραγματικότητα. Αποτελεί μια κορυφαία διοργάνωση που τιμά πρώτα απ’ όλα την Ιεράπετρα και δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον, βάση για ανάπτυξη ουσιαστικών ευκαιριών και γόνιμων συνεργασιών για τον ιδιαίτερα αναπτυγμένο στον δήμο μας αγροτικό κλάδο. Προσφέροντας νέες δυνατότητες και πολλές ευκαιρίες, η Agro Expo 2016 και το Επιμελητήριο Λασιθίου, με την στήριξη του Δήμου Ιεράπετρας, της Περιφέρειας Κρήτης και των τοπικών συλλόγων και φορέων, θέτει γερές βάσεις για την θεσμοθέτηση αγροτικών εκθέσεων στον δήμο μας. Από πλευράς μας, ως Δήμος Ιεράπετρας, στηρίζουμε ενεργά κάθε υγιή προσπάθεια που στοχεύει στην ενίσχυση, υποστήριξη και ανάπτυξη της κινητήριας οικονομικής δύναμης του τόπου μας, των αγροτών, σε μια δύσκολη εποχή που η βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, υποστήριξη και εκπαίδευση των αγροτών, προβολή και προώθηση των προϊόντων αποτελεί ζητούμενο, κατέληξε στον χαιρετισμό που απέστειλε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας».

agroexpo

Κατά την βραδιά των εγκαινίων  παρουσιάστηκαν επίσης  παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια της Κρήτης από την χορευτική ομάδα Ιεράπετρας και το μουσικό συγκρότημα του Βαγγέλη Βαρδάκη, ενώ ανάλογες παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν και κατά τις υπόλοιπες μέρες από χορευτικά συγκροτήματα της Ιεράπετρας.

24

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επίσης αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες με αγροτικά θέματα, ενώ η έκθεση ολοκληρώθηκε, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά,  με μια μεγάλη συναυλία το βράδυ της Κυριακή από τον κρητικό καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας