Με επιτυχία η Δράση Ένα Καράβι Εθελοντές για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση, την 24η Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων ευρωβουλευτών
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Η Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε την

Με επιτυχία η Δράση Ένα Καράβι Εθελοντές για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Ιεράπετρα 6.6.2016

Δελτίο Τύπου

«Ένα καράβι Εθελοντές» καθάρισαν τη νήσο Χρυσή – Μια ξεχωριστή δράση του Δήμου Ιεράπετρας αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

[dropcap]Μ[/dropcap]ε μια ξεχωριστή δράση ευαισθητοποίησης ο Δήμος Ιεράπετρας έστειλε το μήνυμα της ανάγκης για προστασία του περιβάλλοντος και υιοθέτηση περιβαλλοντικής συνείδησης στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

«Ένα καράβι Εθελοντές» συμμετείχαν στην ομώνυμη εθελοντική δράση καθαριότητας που πραγματοποιήθηκε στη νήσο Χρυσή το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, υποστηρίζοντας μια ουσιαστική προσπάθεια  που σκοπό είχε να καταδείξει την ανάγκη αλλά και τη σημασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του συνόλου της κοινωνίας.

drash-xrysh-katharismos

Με την υποστήριξη της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ιεράπετρας και του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον» και τη συμμετοχή αρκετών εθελοντών όλων των ηλικιών  πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία συντονισμένες παρεμβάσεις καθαριότητας σε σημεία της νήσου Χρυσής, υπενθυμίζοντας έτσι τη συλλογική ευθύνη για τη διατήρηση και προστασία της φυσικής κληρονομιάς.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Αργύρης Πανταζής ο οποίος και συντόνισε την εν λόγω δράση «πρόκειται για μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά ο Δήμος Ιεράπετρας πραγματοποίησε και η  Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ιεράπετρας συντόνισε στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης, συλλογικής ευθύνης και εποικοδομητικής συνεργασίας με απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποιήσαμε μια ουσιαστική δράση σε ένα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και μέγιστης περιβαλλοντικής αξίας μέρος του δήμου Ιεράπετρας, τη νήσο Χρυσή, στέλνοντας το δικό μας μήνυμα για την προστασία και διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στη δράση, καθώς και την εταιρεία  του κ. Χινόπουλου Cretan Daily Cruises για τη δωρεάν μεταφορά. Με απώτερο σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, υποστηρίζουμε ενεργά κάθε δράση και πρωτοβουλία που αφορά  την προστασία του» κατέληξε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του δήμου Ιεράπετρας, κ. Αργύρης Πανταζής.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας