Έργα και παρεμβάσεις ανάπτυξης στην Τοπική Κοινότητα Παχειάς Άμμου

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Έργα και παρεμβάσεις ανάπτυξης στην Τοπική Κοινότητα Παχειάς Άμμου

Ιεράπετρα 9.12.2015

Δελτίο Τύπου

Έργα και παρεμβάσεις ανάπτυξης στην Τοπική Κοινότητα Παχειάς Άμμου

Σχολιάζοντας όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας 21ος αιώνας στο φύλλο της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου απότο Σύλλογο Νεολαίας Παχειά Άμμου, τον Πολιτιστικό, Οικολογικό, Λαογραφικό, Σύλλογο Παχειάς Άμμου, τον Μορφωτικό Ψυχαγωγικό Σύλλογο Βασιλικής και τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Παχειάς Άμμου αναφορικά με την περιθωριοποίηση και υποβάθμιση της εν λόγω περιοχής, ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων& Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης αναφέρει:

«Σε απάντηση όσων ισχυρίζονται σύλλογοι της Παχειάς Άμμου για περιθωριοποίηση και υποβάθμιση της περιοχής τους από τον Δήμο Ιεράπετρας, από πλευράς μου, ενημερώνοντας τους πολίτες και βέβαια τους κατοίκους της περιοχής, αναφέρω ότι στην Τοπική Κοινότητα Παχειάς Άμμου αυτή τη στιγμή υλοποιείται, μετά από υπερπροσπάθεια που έγινε τον τελευταίο χρόνο από τις υπηρεσίες του Δήμου και τη Δημοτική Αρχή και μετά από πολλές τεχνικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκησηένα μεγάλο έργο αποχέτευσης ύψους 942.200,00 ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έργο που εκτελείται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και είναι το μεγαλύτερο έργο βιολογικού καθαρισμού που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στον Δήμο Ιεράπετρας.Είναι γεγονός ότι η ολοκλήρωσή του θα συμβάλει στον μέγιστο βαθμό στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Παράλληλα, με το συγκεκριμένο έργο η Υπηρεσίας ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας προχώρησε στηναντικατάσταση δικτύων ύδρευσης αμυαντοσωλήνων εντός του οικισμού με δίκτυα νέας γενιάς.

Επίσης, στην προσπάθεια του Δήμου να δημιουργηθούν αθλητικές υποδομές προς όφελος των κατοίκων της περιοχής ο δήμος προχώρησε σε σύνταξη νέας μελέτης και θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 55. 603,50 την κατασκευή του γηπέδου 5×5 και συνοδών έργων ( κτιριακές υποδομές εξυπηρέτησης των αθλητικών δραστηριοτήτων), δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων στη νεολαία του τόπου.

Επιπρόσθετα, η Τεχνική Υπηρεσία, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, προχώρησε στην φωταγώγηση του αλιευτικού καταφυγίου, εγκαθιστώντας δημοτικό φωτισμό.

Σημαντικές παρεμβάσεις, συντηρήσεις και προμήθειες (βάψιμο, αθλητικός εξοπλισμός, συντηρήσεις καυστήρων, κλιματιστικών, υδραυλικές εγκαταστάσεις κ.α) πραγματοποιήθηκαν και από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παχειάς Άμμου με στόχο την εύρυθμη και άρτια λειτουργία τους.

Παράλληλα, παρεμβάσεις συντηρήσεων πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αγροτική Οδοποιία της περιοχής στο σύνολό της με σκοπό οι αγροτικοί δρόμοι να είναι προβάσιμοι εν όψει και της ελαιοκομικής περιόδου, καθώς επίσης υλοποιήθηκαν και καθαρισμοί ρεμάτων.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της καθαριότητας τόσο των κοινόχρηστων χώρων όσο και της παραλίας, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότηταπροχώρησαν σε κλαδέματα δένδρων, ενώ παράλληλα η Υπηρεσία Καθαριότητας πραγματοποίησε καθαριότητες των παραλιακών οικοπέδων και προχώρησεαρκετές φορές σε εκτεταμένους καθαρισμούς, απομακρύνοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα τόνους απορριμμάτων που είχαν μαζευτεί κατά μήκος της παραλία. Επίσης, όπως αποφασίστηκε και σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, υπήρξε μέριμνα με ορισμό συγκεκριμένου ατόμου για τον καθημερινό καθαρισμό της παραλίας καθ΄ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ολοκληρώνοντας, με βάση και τα παραπάνω οι ισχυρισμοί των συλλόγων περί περιθωριοποίησης και υποβάθμισης της περιοχής δεν αντιστοιχούν με την πραγματικότητα, αφού αυτή την στιγμή στην Τοπική Κοινότητα Παχειάς Άμμου υλοποιούνται έργα και παρεμβάσεις 1.000.000,00 ευρώ περίπου αποδεικνύοντας τη διάθεση και την προσπάθεια του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η προσπάθεια του δήμου είναι να ικανοποιεί όσο το δυνατό καλύτερα τα αιτήματα κάθε Τοπικής Κοινότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή,η εποικοδομητική συνεργασία με τους συλλόγους και τους φορείς, όπως άλλωστε έχει τονίσει επανειλημμένως   και ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, μπορεί πραγματικά να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα προκειμένου να υλοποιηθούν έργα και να βελτιωθούν χρόνια προβλήματα της περιοχής» καταλήγει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας