Το ΚΑΠΗ του Δήμου Ιεράπετρας ευχαριστεί το Τμήμα Ασφάλειας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Από το Γραφείο  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Το τουρνουά 3x3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG, ανοίγει αυλαία στην Ιεράπετρα με γκεστ σταρ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη
Για παιδιά ηλικίας 5-12 στο χώρο της βιβλιοθήκης ''ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ''.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού
Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και πολιτιστικής δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  Δήμο Ιεράπετρας

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Ιεράπετρας ευχαριστεί το Τμήμα Ασφάλειας

Ιεράπετρα 12.6.2017

Δελτίο Τύπου

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Ιεράπετρας ευχαριστεί το Τμήμα Ασφάλειας

[dropcap]M[/dropcap]ε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ομιλία στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας από το τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας με θέμα «Ενημέρωση Ατόμων Τρίτης Ηλικίας για προστασία από κλοπές και απάτες».

Τα μέλη του ΚΑΠΗ είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για μορφές απάτης που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, για τα τεχνάσματα που οι δράστες χρησιμοποιούν καθώς και  να λάβουν συμβουλές για το πως τα θύματα μπορούν να προστατευτούν.

Ομιλητές  ήταν ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, Υπαστυνόμος Α΄, κ. Φρονιμάκης Νεκτάριος και ο Υπαστυνόμος Β΄, κ. Περιβόλας Θεόδωρος οι οποίοι αναφέρθηκαν στη μεθοδολογία που οι θύτες χρησιμοποιούν, σε συμβουλές χρηστικές για την αυτοπροστασία των ηλικιωμένων, καθώς και στην ανάλυση πραγματικών περιστατικών εξαπάτησης που έχουν εκδηλωθεί στην τοπική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας οι παραβρισκόμενοι εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το επίκαιρο θέμα της απάτης, υποβάλλοντας ερωτήματα και καταθέτοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Όπως τονίστηκε η χρησιμότητα τέτοιων ενημερωτικών ομιλιών είναι σημαντική προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες και να αντιμετωπιστεί σταδιακά και αποτελεσματικά το επίκαιρο και σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο της εξαπάτησης των ηλικιωμένων.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κ. Μανώλης Γεωργαλάκης και το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας απευθύνει δημόσιο ευχαριστήριο στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας και πιο συγκεκριμένα στον διοικητή του τμήματος Υπαστυνόμο Α΄ Φρονιμάκη Νεκτάριο και στον Υπαστυνόμο Β΄ Περιβόλα Θεόδωρο, που συνεργάστηκαν με μεγάλη προθυμία με τη δομή και πραγματοποίησαν την άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική ομιλία. Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν, όπως αναφέρθηκε και σε άλλες δομές, στοχεύοντας έτσι στην αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών για σημαντικά ζητήματα.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας