Δελτίο Τύπου. Επιστολή Δημάρχου σε Υπουργό Υγείας : Γιατροί για την παθολογική κλινική Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Δελτίο Τύπου. Επιστολή Δημάρχου σε Υπουργό Υγείας : Γιατροί για την παθολογική κλινική Ιεράπετρας


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιεράπετρα 02.04.2014

[separator top=”30″ style=”dotted”]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιατροί για την παθολογική κλινική Ιεράπετρας

[dropcap]Τ[/dropcap]ην άμεση πρόσληψη επικουρικών γιατρών για την Παθολογική Κλινική της Ιεράπετρας ζητά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κατά τη συνάντηση που είχαμε στις 2 Φεβρουαρίου 2014, σας παρέδωσα ιδιοχείρως το αίτημα να προσληφθούν δύο επικουρικοί γιατροί παθολογίας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς η κλινική και να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες.

Είχατε ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα, είχατε αποδεχθεί την πρόταση και με διαβεβαιώσατε τότε πως θα δίνατε άμεσα εντολή προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημα.

Δυστυχώς, δύο μήνες μετά, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, χωρίς να γνωρίζουμε τι έχει μεσολαβήσει κι αν οι υπηρεσίες δεν υλοποίησαν την απόφασή σας. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα η Παθολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας εφημερεύει πέντε ημέρες το μήνα, διότι δεν υπάρχουν γιατροί. Ειλικρινά, είναι αδύνατον να περιγράψω με επαρκή τρόπο τις συνέπειες που έχει αυτή η κατάσταση για την τοπική κοινωνία. Μια περιοχή με περίπου 40.000 ανθρώπους ταλαιπωρείται καθημερινά. Οι άνθρωποι αναγκάζονται να μετακινούνται για απλές υποθέσεις πολλά χιλιόμετρα και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και αντίδραση που εκφράζεται με κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες και οξείες αντιδράσεις.

Όπως καταλαβαίνετε, καλύτερα από εμένα, είναι αδύνατον να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σας παρακαλώ λοιπόν να μεριμνήσετε προσωπικά, ώστε να έρθουν άμεσα οι δύο επικουρικοί γιατροί στο Νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη κωλυσιεργία ή καθυστέρηση. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης

 

Ο Δήμαρχος ΙεράπετραςSIFIS-ANASTASAKIS-PORTRAIT

Σήφης Αναστασάκης

 

Από το Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας

 [separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”GrafeioTypou”]

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]