3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, «Φως στο σκοτάδι»

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, «Φως στο σκοτάδι»

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”yes” border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”left” description=”H Ιεράπετρα  ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τις έξι ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα,που η καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ επέλεξε να παρουσιάσουν τα έργα τους.”][/tagline_box]

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

 Δευτέρα 7 – Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Φως στο σκοτάδι

Αίθουσα :  Μελίνα Μερκούρη

Οργάνωση:  ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας, Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας , τα Θεατρικά σχήματα της πόλης μας με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης . 

[dropcap]Ε[/dropcap]δώ στην εσχατιά της Ευρώπης, στην Ιεράπετρα της θάλασσας του  Λιβυκού και του ζεστού Νότου, διοργανώνουμε το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Ξεκινήσαμε σεμνά και ταπεινά να κάνουμε το πρώτο  μας Φεστιβάλ  το 2009. Ήμασταν ορεξάτοι, είχαμε την αίθουσα μας, τις υποδομές μας. Δώσαμε την ψυχή μας, τα καταφέραμε! Παρά την απόσταση και τα έξοδα μετακίνησης που έπρεπε νε κάνουν οι ομάδες, είχαμε πολλές και ποιοτικές συμμετοχές. Κάθε βράδυ κατάμεστο το θέατρο, χειροκροτούσε τις ομάδες από τα πιο μακρινά μέρη της  Ελλάδας. Μας έδωσαν θάρρος οι διακεκριμένοι άνθρωποι του θεάτρου, μέλη της Κριτικής Επιτροπής, όταν μας είπαν «σε καλό δρόμο είστε, προχωρήστε!»’. Σμίξαμε, με τους φιλοξενούμενους μας γίναμε ένα. Κάθε βράδυ ρακή, κρασί, μουσικές. Το πρώτο λιθάρι μπήκε γερά.  Το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας πήρε σάρκα και οστά.

Τον επόμενο χρόνο το 2010 βάλαμε πλώρη για το δεύτερο. Η φήμη του φεστιβάλ Ιεράπετρας είχε πάει μακριά. Οι αιτήσεις απ’ όλη την Ελλάδα, ακόμα και από την Κύπρο, πολλαπλασιάστηκαν. Είχαμε πια την εμπειρία του πρώτου και με καλλίτερη οργάνωση, βάλαμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για την ποιότητα των παραστάσεων με παράλληλες εκδηλώσεις – θεατρικά σεμινάρια  αφιερώματα κ.α. Ένα άρωμα πολιτισμού πλημμύρισε την πόλη. Ο κόσμος της Ιεράπετρας, οι θεατρικές ομάδες  και οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν, το αγκάλιασαν ζεστά. To φεστιβάλ Ιεράπετρας είχε γίνει ήδη θεσμός.

Τον επόμενο χρόνο το φεστιβάλ της Ιεράπετρας σιώπησε! Τον επόμενο το ίδιο! Ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ήθελαν να συμμετάσχουν και επικοινωνούσαν μαζί μας’  όμως η κρίση χτύπησε και στον πολιτισμό μας. Εμείς όμως το ‘χαμε κρατήσει ζωντανό στις καρδιές μας. Δεν αντέξαμε 2 χρόνια χωρίς Φεστιβάλ ! Τα καταφέραμε ξανά όλοι μαζί!

H ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. του Δήμου Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας και τα Θεατρικά σχήματα της πόλης μας, με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης και επαγγελματιών της πόλης μας, συνεχίζουν και πάλι το φεστιβάλ, αναδεικνύοντας την Ιεράπετρα κύτταρο πολιτισμού.

Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι, η Ιεράπετρα  ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τις έξι ομάδες  απ όλη την Ελλάδα, που η καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ επέλεξε να παρουσιάσουν τα έργα τους. Είναι :

[checklist icon=”star” iconcolor=”” circle=”yes”]

  • το θεατρικό Εργαστήρι ‘’Θεατροφρένεια’’ από το Δίστομο Βοιωτίας
  • η Θεατρική Ομάδα  Πανεπιστημίου Κρήτης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης Κιλκίς
  • η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών Ηρακλείου
  • το Κορινθιακό Θέατρο ”Βασίλης Ρώτας’
  •  και η Θεατρική ομάδα ”Δράση’’ από το Γαλάτσι Αττικής

[/checklist]

Δείτε την Αρχική Σελίδα για το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

[separator top=”40″ style=”dashed”][xyz-ihs snippet=”theatro”]

[separator top=”40″ style=”shadow”]
[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]