Το «Καραβάνι Αλληλεγγύης Γαλλίας – Ελλάδας» στην Ιεράπετρα

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Από το Γραφείο  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Το τουρνουά 3x3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG, ανοίγει αυλαία στην Ιεράπετρα με γκεστ σταρ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη
Για παιδιά ηλικίας 5-12 στο χώρο της βιβλιοθήκης ''ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ''.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού
Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και πολιτιστικής δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  Δήμο Ιεράπετρας

Το «Καραβάνι Αλληλεγγύης Γαλλίας – Ελλάδας» στην Ιεράπετρα

Ιεράπετρα 19.10.2016

Δελτίο Τύπου

 Το «Καραβάνι Αλληλεγγύης Γαλλίας – Ελλάδας» στην Ιεράπετρα την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου

[dropcap]Μ[/dropcap]ε σκοπό την ενίσχυση  κοινωνικών δομών που αφορούν την υγειονομική περίθαλψη των Ελλήνων πολιτών στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, το «Καραβάνι Αλληλεγγύης Γαλλίας – Ελλάδας», απαρτιζόμενο από ομάδες Γάλλων πολιτών, βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου στη χώρα μας έχοντας ξεκινήσει ένα συμβολικό καραβάνι αλληλεγγύης για την ενίσχυση των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και στην Ιεράπετρα.

Προβαίνοντας σ’ αυτήν την συμβολική ενέργεια κάθε χρόνο από το 2010, το Καραβάνι τροφοδοτεί με φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία, ενώ παράλληλα έρχεται σε επαφή με τοπικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς, αγοράζοντας τοπικά προϊόντα προς ενίσχυση της ελληνικής τοπικής οικονομίας.

Έχοντας ξεκινήσει την περιοδεία του σε πόλεις της Ελλάδας από τις 18 Οκτωβρίου  θα περάσει από περιοχές όπως η  Ηγουμενίτσα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Λάρισα, η Αθήνα  για να καταλήξει τηνΤετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016  στην πόλη της Ιεράπετρας, όπου και θα παραμείνει για τρεις ημέρες, πραγματοποιώντας επισκέψεις και συμμετέχοντας σε δραστηριότητες στο πλαίσιο του προγράμματος που οργανώνουν ο Δήμος Ιεράπετρας, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σύλλογος Ιστός – Καερέτι και η ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ.

caravan

Αναλυτικά το πρόγραμμα για την παραμονή του Καραβανιού στην Ιεράπετρα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/16 

ΠΡΩΙ 

Επίσκεψη στο Δημαρχείο και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας.

Επίσκεψη στις κοινωνικές δομές της πόλης και συνάντηση με τους υπεύθυνους των δομών και συμπολίτες μας που θα εξυπηρετούνται εκείνη την ώρα. Παράδοση υλικού στο Κοινωνικό Ιατρείο.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα παρουσιάσει η κάθε δομή της πόλης τις δράσεις της καθώς και αντίστοιχη ενημέρωση από τους εκπροσώπους του Καραβανιού. Ώρα έναρξης 19:30

ΠΕΜΠΤΗ 27/10/16 

ΠΡΩΙ 

Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας

Συνάντηση με την ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ στην έδρα της στο Κάτω Χωριό.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Δείπνο αλληλεγγύης με μουσική στον χώρο του ΙΣΤΟΥ (ΚΑΕΡΕΤΙ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10/16

ΠΡΩΙ

Πορεία στο “φαράγγι των πεταλούδων” (από δασάκι Κουτσουρά) και κατάληξη στο Ορεινό. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ορεινού  υποδέχεται το Καραβάνι και θα προσφέρει γεύμα.

Οργάνωση:

Δήμος Ιεράπετρας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Κοινωνικό Ιατρείο), Σύλλογος ΙΣΤΟΣ, ΚοινΣεπ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ .

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας