ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Ιεράπετρας, μια δομή με σύγχρονη αντίληψη για την αναπηρία

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Ιεράπετρας, μια δομή με σύγχρονη αντίληψη για την αναπηρία

Ιεράπετρα 10.8.2015

ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Ιεράπετρας, μια δομή με σύγχρονη αντίληψη για την αναπηρία.

Διαθέτοντας όλα τα προνόμια που διέπουν τη λειτουργία ενός κέντρου με σύγχρονη αντίληψη για την αναπηρία, το ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Ιεράπετρας αποτελεί μια μονάδα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρίες που λειτουργεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Δήμο Ιεράπετρας.

Με βασικούς του σκοπούς τη δημιουργική απασχόληση ατόμων με αναπηρίες, την κοινωνική ένταξη, τη στήριξη της οικογένειάς τους, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, το ΚΔΑΠ μεΑ προσφέρει υπηρεσίες και δραστηριότητες που στοχεύουν στην ατομική εκπαίδευση πάνω σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, στην υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής, στην ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων, στην υποστήριξη και εκπαίδευση της οικογένειας με ανάπηρο παιδί, αλλά και στη διασύνδεση με  εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής και φορείς που υλοποιούν προεπαγγελματικής κατάρτισης προγράμματα.

Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά με πλούσιες και εποικοδομητικές δραστηριότητες, το ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Ιεράπετρας, ετοιμάζεται να υποδεχτεί, όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη  νέα μέλη για την εκπαιδευτική περίοδο 2015 – 2016, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του.

Συγκεκριμένα έως και τις 18 Αυγούστου μπορούν οι ενδιαφερόμενες μητέρες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο ΚΔΑΠ μεΑ στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2015» σύμφωνα και με τη σχετική προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ.

Για διευκόλυνση και σωστή συμπλήρωσή της αίτησής τους στα γραφεία της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας υπάρχει ομάδα από παιδαγωγούς κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 8:00 π.μ. έως και τις 2:00μ.μ εκτός της Παρασκευής 14 Αυγούστου, οι οποίοι συμβάλλουν στην υποστήριξη της διαδικασίας.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη « Το ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Ιεράπετρας είναι μια ιδιαίτερη δομή που προσφέρει αξιόλογο έργο σε έναν ευαίσθητο τομέα.

Μέσα από δράσεις και προγράμματα που προσφέρονται δωρεάν και την υποστήριξη εξειδικευμένης ομάδας προσωπικού που αποτελείται από Ειδικό Παιδαγωγό, Κοινωνικό Λειτουργό, Γυμναστή, Mουσικό-Θεατρολόγο, Νοσηλευτή, Εργοθεραπευτή και στο προσεχές διάστημα και Φυσιοθεραπευτή, υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο άτομα με αναπηρίες σε ένα σύγχρονο και δημιουργικό περιβάλλον.

Από την πλευρά μας, θέλοντας να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερο το σημαντικό του  έργο εξασφαλίσαμε για τη νέα χρονιά τη λειτουργιά του ΚΔΑΠ σε δύο βάρδιες 09:00 – 13:00 το πρωί  και  13:00 – 17:00 το απόγευμα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους συμπολίτες μας να ωφεληθούν από το σημαντικό του έργο. Προτρέπουμε λοιπόν τους ενδιαφερόμενους γονείς να υποβάλλουν έως και τις 18 Αυγούστου τις αιτήσεις τους, προκειμένου να επωφεληθούν από το πρόγραμμα».

Γραφείο τύπου