Συναντήσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Από το Γραφείο  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Το τουρνουά 3x3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG, ανοίγει αυλαία στην Ιεράπετρα με γκεστ σταρ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη
Για παιδιά ηλικίας 5-12 στο χώρο της βιβλιοθήκης ''ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ''.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού
Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και πολιτιστικής δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  Δήμο Ιεράπετρας

Συναντήσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 24.1.2017

Δελτίο Τύπου

Συναντήσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις  για το Νοσοκομείο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

[dropcap]Σ[/dropcap]υναντήσεις με τη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο και τον αρμόδιο Υπουργό στην Αθήνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας κατά τη μονοθεματική συνεδρίασή του για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, παρόλες τις δεσμεύσεις που είχαν δοθεί κατά το παρελθόν για την επίλυσή τους, κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι περαιτέρω ενέργειες διεκδίκησης, παρουσία του  Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας, κ. Κυρίλλου, του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Γ. Αρακαδάκη, των Περιφερειακών Συμβούλων, κ. Ι. Γουλιδάκη και κ. Ν. Δασκαλάκη, του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Α. Τσικαλουδάκη, του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Α. Μαμαντόπουλου, εκπροσώπου της Επιτροπής Αγώνα, της κας. Μ. Κτιστάκη, του υπεύθυνου του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, κ. Γ. Αγγελάκη, του προέδρου Επαγγελματοβιοτεχνών, κ. Ε. Ζουμπουλάκη, εκπροσώπου της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μπάμπη Δραγασάκη, του πρώην Βουλευτή Λασιθίου, κ. Κ. Δερμιτζάκη, του πρώην επικεφαλής δημοτικής παράταξης, κ. Ε. Γερακιανάκη και άλλων.

Μετά τις διεξοδικές τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κ. Γ. Προϊστάκη, κ. Μ. Μαχαιρά, κ. Μ.Βιαννιτάκη και κα. Μ. Κοτσιφάκη, δημοτικών συμβούλων,  εκπροσώπων αρχών και φορέων που παραβρέθηκαν και μετά την ανάγνωση των επιστολών που απέστειλαν ο κυβερνητικός βουλευτής Λασιθίου, κ. Θραψανιώτης, καθώς και ο βουλευτής, κ. Πλακιωτάκης, έγιναν αναφορές στις μέχρι σήμερα εξελίξεις και τα συνεχιζόμενα προβλήματα και κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή του προέδρου της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου, του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων και του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Παράλληλα μετά και από την πρόταση του Δημάρχου αποφασίστηκε η μετάβαση στο αρμόδιο Υπουργείο διευρυμένης επιτροπής στην οποία θα μετέχουν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, ο Μητροπολίτης Ιεραπύντης & Σητείας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, ο Αναπληρωτής Διοικητής, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα προκειμένου να τεθούν εκ νέου στον αρμόδιο Υπουργό τα προβλήματα του ιδρύματος και να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για άμεσες ενέργειες, ενώ το συμβούλιο αποφάσισε για δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας, εφόσον δεν δοθούν έμπρακτα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα οι απαιτούμενες λύσεις.

Κατά τη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας καταδίκασε επίσης τις πρόσφατες δηλώσεις της διοικήτριας  ΥΠΕ Κρήτης, κας. Μαυρομάτη αναφορικά με το ρόλο της αυτοδιοίκησης στο θέμα του Νοσοκομείου.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας