Δελτίο Τύπου : Περί αξιοποίησης ή μη των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Δελτίο Τύπου : Περί αξιοποίησης ή μη των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ιεράπετρα 14.05.2014

[separator top=”20″ style=”dotted”]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

[dropcap]Μ[/dropcap]ε αφορμή την συζήτηση των υποψήφιων Δημάρχων σε τοπικό κανάλι και με σκοπό την ενημέρωση των συν-δημοτών μας στις ανακρίβειες που ακούστηκαν περί αξιοποίησης ή μη των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Ο δήμος Ιεράπετρας μέσω του Νομικού Προσώπου ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικών παροχών προς τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα προς τις πλέον ευάλωτες από την κρίση κοινωνικές ομάδες. Το δίκτυο αυτό κοινωνικών υποδομών και δράσεων είναι ένα από τα καλύτερα της περιφέρειας Κρήτης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πλέγμα προστασίας που έχουμε αναπτύξει στην προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα. Σε λιγότερο από τρία χρόνια διαχείρισης των Δημοτικών Υποθέσεων ενώ αλλού κλείνουν κοινωνικές δομές έχουμε ανοίξει δύο(2) νέους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ένα στην Ιεράπετρα  και ένα στο Κεντρί δημιουργώντας για πρώτη φορά στην πόλη μας  τμήματα βρεφών.

Επαναδημιουργήσαμε και λειτουργήσαμε τον βρεφονηπιακό σταθμό Μακρύ Γιαλού και επαναδραστηριοποιήσαμε το Κ.Δ.Α.Π Ιεράπετρας. Τώρα δε ανακαινίσαμε ριζικά και επαναλειτουργήσαμε τον βρεφονηπιακό σταθμό του Κάτω Χωριού.

Έτσι έχουμε ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις εξυπηρέτησης νηπίων και την συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων για βρέφη. Συνολικά εξυπηρετήθηκαν δωρεάν την προηγούμενη τριετία 435 βρέφη, νήπια και παιδιά, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο ο Δήμος μας τους πόρους του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Το δίκτυο κοινωνικής προστασίας με την αξιοποίηση πόρων εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων επεκτάθηκε και στις λοιπές ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως τους ηλικιωμένους και τους  οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας με την συνέχιση της παροχής υπηρεσιών των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι εκεί που στους άλλους δήμους μειώθηκαν δυστυχώς, τη λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, το μοναδικό πια στο Νομό Λασιθίου, την  ίδρυση και λειτουργία σε ημερήσια βάση του Κοινωνικού Παντοπωλείου,  όπου ωφελούνται 170 οικογένειες, την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, όπου ωφελήθηκαν συνολικά 65 παιδιά, την  υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε όλη την εδαφική περιφέρεια του Δήμου μας (εξετάστηκαν 720 γυναίκες, 400 μαθητές, εκπαιδεύτηκαν 2.300 μαθητές, εμβολιάστηκαν 452 μαθητές).

Ο Δήμος και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α επιπλέον έχει σχεδιάσει μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες παρεμβάσεις και έργα κοινωνικής πολιτικής, τα οποία έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια Κρήτης στον προγραμματισμό του νέου ΕΣΠΑ και μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο αξιοποίησής τους.

Ολοκληρώνοντας επισημαίνουμε ότι ΤΑ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ Κ.Α.Π.Η ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΠΡΟΙΟΝ ΑΓΝΟΙΑΣ Ή ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ Κ.Α.Π.Η δεν δύναται να λάβουν χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα για τις καταστατικές τους λειτουργίες.

Από το Γραφείο Δημάρχου Ιεράπετρας

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]