Συνάντηση Δημάρχου με Σωματείο Ξενεδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Συνάντηση Δημάρχου με Σωματείο Ξενεδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 15.12.2015

Δελτίο Τύπου

Τη στήριξη του στα αιτήματα του Σωματίου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας εξέφρασε ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο ενημέρωσης του για τα θέματα που αφορούν το σωματείο.

ksenodoxoypallhloiΚατά την συνάντηση μεταξύ άλλων συζητήθηκαν το θέμα της στέγασης του σωματείου, αλλά και θέματα μισθοδοτικά που αφορούν το ταμείο ανεργίας και την υπογραφή της σύμβασης εργασίας.

Η πρόεδρος κα. Άννα Φανουράκη, ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις ενέργειες που έχουν γίνει σε συνεργασία και με το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, καθώς και για την αποστολή επιστολής στο Υπουργείο Εργασίας, Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την οποία συνυπέγραψαν τα εργατικά κέντρα της Κρήτης και της Ρόδου.

Όπως ανέφερε, βασικό αίτημα του σωματείου και των εργατικών κέντρων είναι η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζομένων στα προηγούμενα επίπεδα, τόσο όσον αφορά το χρόνο χορήγησής τους όσο και το μηνιαίο ποσό.

Επ’ αυτού η πρόεδρος και τα μέλη του σωματείου αιτήθηκαν από τον κ. Καλαντζάκη την υποστήριξή του στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους, προκειμένου το θέμα τους να φτάσει στο αρμόδιο Υπουργείο και τη Βουλή και να υπάρξει αίσια έκβαση.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας υποστηρίζει ένα σημαντικό για την περιοχή κλάδο. Τα αιτήματά τους, παρόλο που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου, θα πρέπει να υποστηριχθούν. Προσωπικά ανέφερε θα επιδιώξω κάποιες επαφές με το Υπουργείο, προκειμένου αυτά να τεθούν στους αρμοδίους και να εξεταστούν τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Τέλος, όσον αφορά με το θέμα της στέγασης ο κ. Καλαντζάκης αναφέρθηκε στη δυνατότητα να χρησιμοποιείται για συμβούλια και ενημερωτικές συναντήσεις του σωματείου η νέα αίθουσα που διαμορφώθηκε παραπλεύρως της Μελίνας Μερκούρη, καθώς στην φάση αυτή δεν υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης χώρου στέγασης.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Καλαντζάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νεοεκλεγέν συμβούλιο εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την πρόθεσή του να υποστηρίξει τα αιτήματά τους.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας