Ημερίδα για την «Κτηνοτροφία και Βιοποικιλότητα» στην Ιεράπετρα – Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Ημερίδα για την «Κτηνοτροφία και Βιοποικιλότητα» στην Ιεράπετρα – Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ktinotrofia-viopikilotita-bottom2

[dropcap]Π[/dropcap]ραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα «Κτηνοτροφία και Βιοποικιλότητα» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ιεράπετρας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης, την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014.

Η ημερίδα περιλαμβάνεται στις δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί ο Δήμος Ιεράπετρας ως μέλος του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων Ενάντια στα Δηλητηριασμένα Δολώματα» και στα πλαίσια της περιβαλλοντικής του πολιτικής.

Διεξήχθη στην αίθουσα «Μαρία Λιουδάκη» του Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Ιεράπετρας και σε αυτήν συμμετείχαν τόσο κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του δήμου, όσο και εκπαιδευτικοί, στελέχη υπηρεσιών του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, πολίτες και δημοσιογράφοι.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης ενώ το συντονισμό ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κουγιουμουτζάκης.

Ο Δρ. Σταύρος Ξηρουχάκης, βιολόγος-ορνιθολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την υλοποίηση και τις δράσεις του Προγράμματος LIFE+ «Καινοτομίες Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων», τις επιπτώσεις της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων καθώς και για τη σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στην κτηνοτροφία.

Οι εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που θα επηρεάσουν τους κτηνοτρόφους αλλά και τους αγρότες με την εφαρμογή της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής εντός της επόμενης διετίας, αναπτύχθηκαν διεξοδικά από τον Δρ. Αλέκο Στεφανάκη, Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης στην ομιλία του με τίτλο «Αιγοπροβατοτροφία και Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική». Ο κ. Στεφανάκης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη χρήσης ορθών κτηνοτροφικών πρακτικών για τη βιωσιμότητα του κλάδου.

ktinotrofia-viopikilotita

Ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της ΠΕ Λασιθίου κ. Μανόλης Καραβελάκης επικέντρωσε την ομιλία του, με τίτλο «Ζωοανθρωπονόσος Λύσσα», στην επανεμφάνιση της ασθένειας στην Ελλάδα, στη μέχρι σήμερα εξέλιξή της στην επικράτεια, τα συμπτώματα και τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας και πρόληψης καθώς και τους κινδύνους που εγκυμονεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου στη χώρα και δη στην Κρήτη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των συμμετεχόντων κτηνοτρόφων για διάφορα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, ιδιαίτερα δε τις σχέσεις του πρωτογενή τομέα με τις κρατικές δομές και υπηρεσίες και τις εξελίξεις στην κτηνοτροφία πανευρωπαϊκά.

Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικό με το πρόγραμμα «Καινοτομίες Ενάντια στα Δηλητήρια» ενώ την εκδήλωση κάλυψαν δημοσιογραφικά τοπικά ΜΜΕ.

Ο Δήμος Ιεράπετρας θα συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών του για θέματα και προβλήματα που απασχολούν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών και προτίθεται να διοργανώσει παρόμοιες εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης στο επόμενο διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
Δρ Σταύρος Ξηρουχάκης, 2810 393292
Πόπη Μπαξεβάνη, 2810 393281

ktinotrofia-viopikilotita-bottom

 [separator top=”30″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”TmTopikisOikAnaptixizNektKassotaki”]

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]