Συζήτηση με επίκεντρο τα μαθηματικά στο δήμο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του  καύσωνα και για την προστασία των αστέγων
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνετα

ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 – ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 1.ΜΥΡΤΟΣ Αυλή Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Ρεσιτάλ κιθάρας  με  τον διαπρεπή κιθαρίστα  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ Έναρξη: 9:30 μ.μ Είσοδος: Ελεύθερη Οργάνωση : Πολιτιστική Επιτροπή Μύρτου 2.ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΑΡΧΕΙΩΝ) ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 142 ΤΗΛ. 2813 013 218 – 6932 858624 Facebook – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.theatrikiskini.gr Email: […]

Με εξαιρετική επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  «Πόντος – Κρήτη,
Με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Νομού Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού,  είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Συζήτηση με επίκεντρο τα μαθηματικά στο δήμο Ιεράπετρας


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 18.11.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Συζήτηση με επίκεντρο τα μαθηματικά στο δήμο Ιεράπετρας

[dropcap]Μ[/dropcap]ε αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Λασιθίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Στο πλαίσιο της συνάντησης στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Μανώλης Φραγκούλης, ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Λασιθίου, κ. Μιχάλης Περάκης, ο αντιπρόεδρος, κ. Χρήστος Μιχαήλ και το ειδικό μέλος, κ. Γιάννης Γερογιαννάκης έγινε ενημέρωση για τις δράσεις και τους άμεσους στόχους του παραρτήματος, αλλά και για τις γενικότερες εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίο των μαθηματικών.   

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα, όπως ο ορισμός εκπροσώπων της Ε.Μ.Ε. Λασιθίου για την δημοτική επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Ιεράπετρας. Η συστέγαση τμήματος της βιβλιοθήκης του παραρτήματος εντός της δανειστικής δημοτικής βιβλιοθήκης Ιεράπετρας.  Η διερεύνηση συνεργασίας μιας ενδεχόμενης πραγματοποίησης μαθητικού θερινού σχολείου μαθηματικών, στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε συνεργασία με την Ε.Μ.Ε. Και η πρόταση κατασκευής ηλιακού ρολογιού με συμβολικό χαρακτήρα μνημείου πάνω στον 35 παράλληλο μεσημβρινό που διατρέχει την πόλη της Ιεράπετρας.  Όπως αναφέρθηκε η συγκεκριμένη δράση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές της πόλης και να κατασκευαστεί σε συνεργασία  με επιστημονικούς και άλλους φορείς στα πλαίσια εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες  θα προβληθεί η περιοχή με σκοπό να αποτελέσει τόσο η ίδια η δράση όσο και το αποτέλεσμα αυτής, τουριστικό και επιστημονικό πόλο αναφοράς.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος «Η Μαθηματική  Εταιρεία είναι γνωστή σε όλους μας εδώ και πολλά χρόνια μέσα από τους διαγωνισμούς και τις δράσεις της. Όλες οι προτάσεις που έγιναν και συζητήθηκαν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Ως δήμος στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που σκοπό έχει την πρόοδο της κοινωνίας μας και είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε προκειμένου να υλοποιήσουμε δράσεις, όπως και αυτές που συζητήθηκαν».                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Γραφείο Τύπου

 [separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]