Επιστολές Δημάρχου Ιεράπετρας για το νέο Τμήμα ΤΕΙ στην Ιεράπετρα

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση, την 24η Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων ευρωβουλευτών
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Η Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε την

Επιστολές Δημάρχου Ιεράπετρας για το νέο Τμήμα ΤΕΙ στην Ιεράπετρα


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: dimos@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ (1η)

Ιεράπετρα 25.07.2014 Πρωτ 11150

ΠΡΟΣΠρύτανη ΤΕΙ Κρήτης κ. Ευάγγελο Καπετανάκη

Κοινοποίηση:

  1. Υφυπουργό Εργασίας ,κ. Γιάννη Πλακιωτάκη
  2. Βουλευτή Λασιθίου, κ. Κωστή Δερμιτζάκη
  3. Εκλεγμένο Δήμαρχο Ιεράπετρας,κ. Θεοδόση Καλαντζάκη

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,

Επανέρχομαι στο αίτημα που διατύπωσα με προγενέστερη επιστολή μου για το θέμα του νέου Τμήματος ΤΕΙ στην Ιεράπετρα. Δυστυχώς, δεν είχα κάποια απάντησή σας για το θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία και τη Δημοτική Αρχή.

Όπως είναι γνωστό, το νέο Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης, με έδρα την Ιεράπετρα, που ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα υπ. Αριθμ. 104, θα δεχθεί τους πρώτους εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Επειδή ως τοπική αρχή επιθυμούμε να συνδράμουμε και να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία, ώστε να οδηγηθούμε με πλήρη και οργανωμένο τρόπο στην ομαλή λειτουργία του νέου Τμήματος και στην υποδοχή των νέων φοιτητών, σας ενημερώνω και πάλι πως είμαστε στη διάθεσή σας και αναμένω πρωτοβουλία ώστε να συζητήσουμε, στο κομμάτι που μας αφορά, τον προγραμματισμό που υπάρχει και να συμβάλομε στην καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία για την ομαλή λειτουργία του νέου Τμήματος.    

 

Ο Δήμαρχος ΙεράπετραςSIFIS-ANASTASAKIS-PORTRAIT

Σήφης Αναστασάκης

 [separator top=”20″ style=”shadow”]

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ (2η)

Ιεράπετρα 25.07.2014 – Πρωτ 11152

ΠΡΟΣΥπουργό Παιδείας ,κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ. Αριθμ. 104, ιδρύθηκε Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης, με έδρα την Ιεράπετρα, το οποίο θα δεχθεί τους πρώτους εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Το νέο Τμήμα που προέκυψε από τις αλλαγές που προώθησε το Υπουργείο Παιδείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Κρήτης και ειδικά της περιοχής μας, να στηρίξει με την λειτουργία του και την απαραίτητη τεχνογνωσία που θα προσφέρει, τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα του νησιού, κάτι που αναγνωρίζουμε ως Δημοτική Αρχή ως εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο προσφοράς για την κρητική και την εθνική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, ως τοπική αρχή επιθυμούμε να συνδράμουμε, στο μέτρο των δικών μας δυνάμεων, ώστε να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία και να οδηγηθούμε με πλήρη και οργανωμένο τρόπο στην ομαλή λειτουργία του νέου Τμήματος και στην υποδοχή των νέων φοιτητών.

Έχουμε διατυπώσει ήδη σχετικό αίτημα προς την Πρυτανεία του ΤΕΙ Κρήτης και αναμένουμε  πρωτοβουλία ώστε να συζητήσουμε, στο κομμάτι που μας αφορά, τον προγραμματισμό που υπάρχει και να συμβάλομε στην καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία για την ομαλή λειτουργία του νέου Τμήματος.

Δεδομένου ότι γνωρίζετε πολύ καλά την περιοχή μας και τη σημασία που έχουν τα προαναφερθέντα, παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να υλοποιηθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά η λειτουργία του Τμήματος.

 

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας SIFIS-ANASTASAKIS-PORTRAIT

Σήφης Αναστασάκης

 [separator top=”20″ style=”shadow”]

 

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]