Τα προβλήματα του νοσοκομείου και των αγροτικών ιατρείων της Ιεράπετρας συζήτησαν ο δήμαρχος με τον εκτελούντα χρέη διοικητή

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Τα προβλήματα του νοσοκομείου και των αγροτικών ιατρείων της Ιεράπετρας συζήτησαν ο δήμαρχος με τον εκτελούντα χρέη διοικητή

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 06.02.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα προβλήματα του νοσοκομείου και των αγροτικών ιατρείων της Ιεράπετρας
συζήτησαν ο δήμαρχος με τον εκτελούντα χρέη διοικητή

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με τον εκτελούντα χρέη διοικητή, ιατρό, κ. Πετράκη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Τσικαλουδάκη, καθώς με τους διευθυντές των υπηρεσιών.

Βασικό θέμα ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα του νοσοκομείου που συνεχίζονται, ενώ συζητήθηκε και το θέμα των αγροτικών ιατρείων και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν.

Σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου, όπως αναφέρθηκε  παραμένουν με την έλλειψη προσωπικού και τις ελλείψεις σε χρηματοδότηση να κυριαρχούν. Συγκεκριμένα η έλλειψη του παθολόγου εξακολουθεί να δημιουργεί πρόβλημα, αφού η Παθολογική Κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει, ενώ κλειστή παραμένει και η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική. Σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν παράλληλα και στις άλλες Κλινικές, καθώς επίσης και στο διοικητικό, τεχνικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δημιουργώντας προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ αρκετά μειωμένος είναι και ο προϋπολογισμός, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τους πόρους.

Όσον αφορά το θέμα των αγροτικών ιατρείων ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις ανάγκες τους, καθώς και στα προβλήματά τους, και όπως αποφασίστηκε η σύνταξη μελέτης και η σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τυχόν προβλήματα και ελλείψεις στο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τις κτιριακές υποδομές είναι ένας πρόσφορος τρόπος για να αλλάξει η εικόνα τους.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο δήμαρχος  «Το νοσοκομείο Ιεράπετρας καλείται να εξυπηρετήσει πάνω από 30.000 κατοίκους και αρκετές χιλιάδες επισκεπτών ετησίως. Στην πραγματικότητα εξυπηρετεί όλο το νότιο μέρος του Νομού Λασιθίου, ενώ καλείται να καλύψει και έκτακτες ανάγκες λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ιεράπετρας. Στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν να ενημερωθώ εκτενέστερα για τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν, προκειμένου να  μεταφερθούν σε συνάντηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα με τον κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Κ. Δερμιτζάκη, ενώ παράλληλα με αφορμή τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των αγροτικών ιατρείων τα οποία χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων, για τα οποία αποφασίστηκε η σύνταξη μελέτης, που θα κατατεθεί στη ΔΥΠΕ προς έγκριση, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να γίνει η απαιτούμενη παρέμβαση». 

Γραφείο Τύπου

 

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]