Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας με χαρά σας ενημερώνει ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφές και οι επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
Από το Γραφείο  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Το τουρνουά 3x3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG, ανοίγει αυλαία στην Ιεράπετρα με γκεστ σταρ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη
Για παιδιά ηλικίας 5-12 στο χώρο της βιβλιοθήκης ''ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ''.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 28.09.2016

Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας – Απονεμήθηκαν Βραβεία Φιλίας σε 100 επαναλαμβανόμενους επισκέπτες

[dropcap]Μ[/dropcap]ε επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας. Με ποικίλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ιεράπετρα και τουριστικούς οικισμούς, όπως τον Μακρύ Γιαλό, το Κουτσουνάρι και το Μύρτος, το 1ο Φεστιβάλ αποτέλεσε μια επιτυχημένη διοργάνωση που έδωσε τη δυνατότητα σε επισκέπτες του τόπου να γνωρίσουν όψεις της τοπικής παραδοσιακής κουλτούρας και να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές αφιερωμένες στην κρητική φιλοξενία και παράδοση.

Για δεύτερη χρονιά τα Βραβεία Φιλίας σε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του τόπου αποτέλεσαν κεντρικό άξονα της διοργάνωσης, επισφραγίζοντας έτσι την ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει δεκάδες επισκέπτες από το εξωτερικό με περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας.

Η έναρξη του Φεστιβάλ

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 με δύο ιδιαίτερες ομιλίες από την κα.Ιωάννα Ρεμεδιάκη, Σκηνοθέτη, Θεατρολόγο, Λέκτορα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών  και την κα. Χρύσα Σοφιανού, Αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Μέσα από  ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, η κα. Ρεμεδιάκη αναφέρθηκε στα λαμπρά θεάματα, κάνοντας μια εισαγωγή στο Ρωμαϊκό Θέατρο, ενώ η κα. Σοφιανού  έκανε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση για το αρχαίο θέατρο της Ιεράπετρας, κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένες αναφορές για την ανασκαφή του θεάτρου, την πρόοδο των εργασιών και άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που συνόδευε την παρουσίαση έδωσε τη δυνατότητα στους παραβρισκόμενους να αποκτήσουν μια αρκετά καλή εικόνα για την ανασκαφική πρόοδο, ενώ οι ενδιαφέρουσες επισημάνσεις από την κα. Σοφιανού έδωσαν επιπλέον στοιχεία για ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο από το ιστορικό παρελθόν της Ιεράπετρας.

tourismos1

tourismos2

Η Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μουσικό αφιέρωμα από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, κας. Μαρίας Παπαγιαννάκη.

tourismos3

Μουσικές παραστάσεις και προβολή Ντοκιμαντέρ

Μεταξύ των προγραμματισμένων εκδηλώσεων ξεχώρισαν επίσης η Μουσική Παράσταση «Πωλητής Ιδανικών Στιγμών», ένα μουσικό αφιέρωμα στα γνωστά και άγνωστα τραγούδια του Μ. Χατζηδάκι  που πραγματοποιήθηκε εξ΄ αναβολής την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 με τη συμμετοχή της κας. Ελεάννας Καρανδεινού στο τραγούδι, της κας. Αντιγόνης Αραμπατζόγλου στο πιάνο και του κ. Κώστα Σειραγάκη στο κλαρινέτο, καθώς επίσης και οι προβολές των  επιτυχημένων ντοκιμαντέρ  «Michel Foucre», «Χρυσή» και «Βραχομορφές» της κας. Ελένης Βλάσση που προβλήθηκαν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο Οθωμανικό Τέμενος (Τζαμι).

Απονομή Βραβείων Φιλίας στο Κουτσουνάρι, το Μύρτος και το Μακρύ Γιαλό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι απονομές των Βραβείων Φιλίας σε 100 επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του Δήμου Ιεράπετρας.

Εκδηλώσεις με παραδοσιακά δρώμενα  πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Κουτσουνάρι, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Μύρτος και ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στον Μακρύ Γιαλό  όπου και ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας.

Εκδηλώση Κουτσουνάρι

tourismos4-jpg

Εκδήλωση Μύρτος

tourismos5-jpg

Εκδήλωση Μακρύ Γιαλός

tourismos6-jpg tourismos7-jpg tourismos8-jpg tourismos9-jpg

Όπως τόνισε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη με αφορμή τη διοργάνωση, σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργειών η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας εργάζεται και συνεργάζεται για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο ένα ελπιδοφόρο τομέα της τοπικής οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός με απώτερο στόχο να αποκτήσει ο Δήμος Ιεράπετρας και κάθε σημείο του  τη θέση που του αξίζει στο σύγχρονο ανταγωνιστικό τουριστικό περιβάλλον.

Στην στοχευμένη προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Δήμο Ιεράπετρας για τον τομέα του Τουρισμού αναφέρθηκε σε δηλώσεις του με αφορμή το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας, ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Όπως τόνισε, μετά τις επιτυχημένες γιορτές που πραγματοποιήθηκαν κατά τα δύο προηγούμενα έτη,   ο Δήμος Ιεράπετρας και η  Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού, θέτουν  πλέον τις βάσεις για την καθιέρωση  ενός θεσμού και παράλληλα την ανάπτυξη δράσεων ικανών να αναδείξουν το άλλο μας πρόσωπο, την Ιεράπετρα της φύσης, του τουρισμού και της φιλοξενίας, την Ιεράπετρα του πολιτισμού, της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας.

Ένας τόπος προικισμένος από την ιστορία, όπως αποδεικνύουν καθημερινά τα αρχαιολογικά μνημεία που στέκουν επιβλητικά μάρτυρες εποχών, πολιτισμών και επιρροών σε κάθε σημείο αυτού του τόπου. Ένας τόπος που η προικισμένη φύση συνυπάρχει με τις αξιόλογες τουριστικές υποδομές, τα φιλικά στον επισκέπτη τουριστικά καταλύματα, τον παραγωγικότατο πρωτογενή τομέα, την λαμπρή ιστορία  και το σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα δεν έχει παρά να συγκεντρώνει μοναδικά πλεονεκτήματα, εξαιρετικές δυνατότητες και συμφέρουσες ευκαιρίες  για τις οποίες  οφείλουμε να προσπαθήσουμε, θέτοντας ψηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής μας πολιτικής την τουριστική ανάπτυξη υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με αφορμή την ολοκλήρωση της επιτυχημένης διοργάνωσης.

Το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας οργάνωσε η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, τη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης και τη συμμετοχή Τοπικών Κοινοτήτων, Πολιτιστικών και λοιπών  Συλλόγων των κατά τόπους περιοχών που διοργανώθηκαν εκδηλώσεις και δράσεις.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας