Νέοι στόχοι από το σύνδεσμο «Τα όμορφα χωριά της Κρήτης»

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Νέοι στόχοι από το σύνδεσμο «Τα όμορφα χωριά της Κρήτης»

Ιεράπετρα 3.12.2015

Δελτίο Τυπου

Νέοι στόχοι για προγραμματισμό δράσεων και δημιουργία συνθηκών εξωστρέφειας από το σύνδεσμο «Τα όμορφα χωριά της Κρήτης»      

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου «Τα όμορφα χωριά της Κρήτης» που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χερσονήσουπαραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

DSC00336Σκοπός της συνεδρίασης στην οποία παραβρέθηκαν επίσης και εκπρόσωποι άλλων δήμων της Κρήτης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου και Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Γιάννης Μαστοράκης καθώς και ο κ. Χάρης Ροδιτάκης, π. Δήμαρχος Επισκοπής και πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας στην Κρήτη, ήταν η συζήτηση θεμάτων που αφορούν την πορεία του συνδέσμου καθώς και οι δράσεις και οι άμεσες ενέργειες που αναμένεται να προγραμματιστούν.

DSC00338Ειδικότερα, η οργάνωση των οικονομικών του συνδέσμου και οι οικονομικές υποχρεώσεις των δήμων που μετέχουν σε αυτόν, η πρόσληψη Ειδικού Συμβούλου, η ενεργοποίηση των Τοπικών Κοινοτήτων που είναι μέλη του συνδέσμου αλλά και ο προγραμματισμός ενεργειών μεταξύ των οποίων η επίσκεψη σε όλα τα χωριά που ανήκουν στο σύνδεσμο ήταν κάποια από τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν.

Όπως ανέφερε με αφορμή την συνεδρίαση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, ο οποίος είναι παράλληλα και αντιπρόεδρος του συνδέσμου «Τα όμορφα χωριά της Κρήτης»,«είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενεργοποιηθεί ο εν λόγω παγκρήτιοςσύνδεσμος, αφού μπορεί να συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό, στην υποστήριξη των Τοπικών Κοινοτήτων που είναι μέλη του και κατ’ επέκταση των δήμων στους οποίους αυτές ανήκουν, θέτοντας κοινούς στόχους σε επίπεδο Κρήτης.

Η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η δυνατότητα οργανωμένης προβολής των οικισμών και των προϊόντων τους, η δημιουργία συνθηκών εξωστρέφειας και βέβαια η μεταφορά τεχνογνωσίας από την εξαιρετικά επιτυχημένη αντίστοιχη ένωση «Τα όμορφα χωριά της Ιταλίας» είναι στόχοι που η επίτευξή τους μπορεί να σταθεί εξαιρετικά ωφέλιμη για κάθε Δήμο και κάθε Νομό του νησιού μας».

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας