Ο Δήμος Ιεράπετρας συμμετέχει στην 4η Πανελλαδική Εκστρατεία για την Ορθή Κατανάλωση Αλκοόλ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση, την 24η Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων ευρωβουλευτών
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Η Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε την

Ο Δήμος Ιεράπετρας συμμετέχει στην 4η Πανελλαδική Εκστρατεία για την Ορθή Κατανάλωση Αλκοόλ

Ιεράπετρα 04.07.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ιεράπετρας συμμετέχει στην 4η Πανελλαδική Εκστρατεία για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ

alkool-2

[dropcap]Ο[/dropcap] Δήμος Ιεράπετρας ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) συμμετέχει στην 4η Πανελλαδική Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ που οργανώνεται από το  Ελληνικό Διαδημοτικού Δίκτυο Υγιών Πόλεων υπό την Αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος της  εκστρατείας, που  διεξάγεται με την αποκλειστική υποστήριξη της Diageo, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση αλκοόλ, η κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ και η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων.

A18 logo test

Οι δημότες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες  γύρω από την κατανάλωση του αλκοόλ:

  • Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας (Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ.) ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ (www.socped.gr/alkool_kai_aniliko).  Η ιστοσελίδα  περιλαμβάνει πληροφορίες και συμβουλές για τα συνήθη παιδιατρικά ζητήματα και αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες, μία εκ των οποίων είναι το «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί». Μέσω αυτής της ενότητας, ο γονέας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων.
  • Στον διαδραστικό ιστιότοπο DRINK IQ (www.drinkiq.com/el-gr/) όπου ο δημότης μεταφέρεται και με πολύ απλές κινήσεις μαθαίνει τι επίδραση έχει το ποτό που καταναλώνει στον οργανισμό του καθώς και πολλές άλλες χρήσιμες συμβουλές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δημότης να είναι άνω των 18 ετών.
  • Στο ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο έχει διανεμηθεί από το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας σε διάφορες υπηρεσίες και υπάρχει αναρτημένο στο διαδίκτυο.

Γραφείο Τύπου