Συμμετοχή του Δημάρχου Ιεράπετρας στη διεθνή ημερίδα «Πράσινες Μεταφορές – Εναλλακτικά Καύσιμα» στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Από το Γραφείο  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Το τουρνουά 3x3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG, ανοίγει αυλαία στην Ιεράπετρα με γκεστ σταρ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη
Για παιδιά ηλικίας 5-12 στο χώρο της βιβλιοθήκης ''ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ''.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού
Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και πολιτιστικής δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  Δήμο Ιεράπετρας

Συμμετοχή του Δημάρχου Ιεράπετρας στη διεθνή ημερίδα «Πράσινες Μεταφορές – Εναλλακτικά Καύσιμα» στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Ιεράπετρα 18.07.2018

Δελτίο Τύπου
Συμμετοχή του Δημάρχου Ιεράπετρας στη διεθνή ημερίδα «Πράσινες Μεταφορές – Εναλλακτικά Καύσιμα» στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

[dropcap]Σ[/dropcap]τη διεθνή ημερίδα με τίτλο «Πράσινες Μεταφορές – Εναλλακτικά Καύσιμα» στο πλαίσιο του 6th Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.
Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της επιστημονικής & ακαδημαϊκής κοινότητας, της βιομηχανίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι άλλων Δήμων.

hmerida-ydrogono (6)
Σκοπός της ημερίδας ήταν η διερεύνηση κοινών δραστηριοτήτων στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογίες που δημιουργούν εκθετικές αλλαγές (Exponential Technologies) και επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων καθώς και στις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες (FCH JU Regions & Cities).
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Δήμαρχος Ιεράπετρας συζήτησε για τις εξελίξεις στον τομέα των Πράσινων Μεταφορών σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και ανέδειξε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος Ιεράπετρας για ένα βιώσιμο μέλλον.
Παράλληλα, ο κ. Καλαντζάκης συζήτησε την άμεση δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ των Δήμων Ιεράπετρας & Ίνσμπρουκ (Αυστρίας), μέσω π.χ. της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και υδρογονοκίνησης.
Ως επιστέγασμα του έντονου ενδιαφέροντος από πλευράς του Δήμου Ιεράπετρας για χρήση του υδρογόνου ως εναλλακτικό καύσιμο, αποφασίστηκε να εξεταστεί άμεσα το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μιας Ελληνικής Ημερίδας στην Ιεράπετρα το προσεχές Φθινόπωρο προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στο όλο αυτό εγχείρημα. Ήδη ο Πρόεδρος του Δημόκριτου, ο Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις Τεχνολογίες υδρογόνου, η Εκπρόσωπος του Εμπορικού Τμήματος της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι του Αυστριακού Green Energy Center, καθώς και αρκετοί άλλοι παριστάμενοι στην ημερίδα έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση -πρόταση του Δημάρχου Ιεράπετρας.

hmerida-ydrogono (7)
Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:
«Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πόλεων Υδρογόνου, ενώ έχει ήδη υιοθετήσει μια Ενεργειακή Πολιτική που επικεντρώνεται στις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και στη μεγαλύτερη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Πρωτοπορούμε με σημαντικές πρωτοβουλίες η οποίες προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον, συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και ενισχύουν ιδιαίτερα τις προσπάθειές μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας.»

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας