Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στα Σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στα Σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 14.1.2016

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζονται τα μαθήματα πρώτων βοηθειών από το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας και το ΕΚΑΒ στα σχολεία.

Συνεχίζεται με επιτυχία και τη φετινή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Πρώτες Βοήθειες και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) που υλοποιεί το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Κρήτης τομέα Ιεράπετρας.

prwtes-vohtheies-6Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη συνδρομή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και αποσκοπεί στην εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.

prwtes-vohtheies-5Μέσω αυτού δίνονται εκτός των άλλων δυνατότητες στα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο, αλλά παράλληλα δίνονται και τα ερεθίσματα, ώστε να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε περιπτώσεις που προκύπτει ανάγκη.

prwtes-vohtheies-3Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι μαθητές, ανά  ομάδες, παρακολουθούν ομιλία και εκπαιδευτική προβολή, επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται με εξάσκηση  πάνω σε προπλάσματα στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Στο τέλος της παρουσίασης διανέμεται σχετικό ενημερωτικό έντυπο το οποίο επιμελήθηκε το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής του Δήμου Ιεράπετρας.

prwtes-vohtheies-6Το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί ήδη στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, ενώ πρόσφατα υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Κουτσουρά στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού από τους διασώστες του ΕΚΑΒ τομέα Ιεράπετρας, κ. Γιώργο Αγγελάκη, κ. Μιχάλη Μαρκάκη, κ. Φίλλιπο Χαράμη, όπου μάλιστα παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την υλοποίηση του προγράμματος ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, κ. Ιωάννης Τζιρβελάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταυροχωρίου, κ. Ιωάννης Ζουμπουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, κ. Μανώλης Βρυγωνάκης και η υπεύθυνη υπάλληλος του Δήμου Ιεράπετρας για την υλοποίηση του προγράμματος, κα. Σταυρούλα Κιουρανάκη. Η υλοποίηση του προγράμματος συνεχίζεται και αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στα υπόλοιπα Γυμνάσια του Δήμου Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας, κ. Αντώνης Πετράς «Στόχος του προγράμματος είναι η υπεύθυνη πληροφόρηση των μαθητών σε ζητήματα πρώτων βοηθειών απαραίτητα για την σωστή και άμεση αντιμετώπιση ατυχημάτων. Γενικότερα η πρόληψη και η προαγωγή της Δημόσιας Υγείας αποτελεί ένασημαντικό ζήτημα που ο δήμος και το αρμόδιο γραφείο έχει υποχρέωση να υποστηρίξει για το λόγο αυτό στόχος είναι να προγραμματιστούν για να υλοποιηθούν και άλλα ανάλογα προγράμματα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται, να γνωρίζουν και να μπορούν να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν θέματα που αφορούν την υγεία».

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας