Θεατρική Ομάδα «Αντίβαρο» Ρέθυμνο – Κωμωδία, τραγωδία μονόπρακτη

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Θεατρική Ομάδα «Αντίβαρο» Ρέθυμνο – Κωμωδία, τραγωδία μονόπρακτη

theatro-1204ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας
Σάββατο 18 – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

[separator top=”20″ style=”dotted”]

Θεατρική Ομάδα «Αντίβαρο» Ρέθυμνο 
Κωμωδία, τραγωδία μονόπρακτη

Με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη η θεατρική ομάδα «Θέατρο Αντίβαρο» συμμετείχε στο 4Ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας.

Η παράσταση δόθηκε στην κατάμεστη αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014.

Η ομάδα που αποτελείται από πολίτες του Ρεθύμνου (εκπαιδευτικούς, εμπόρους, νομικούς, δημοτικούς και ιδιωτικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους, άνεργους) απέσπασε τα βραβεία πρωτότυπης μουσικής (Στέλιος Ζουμαδάκης), χορογραφίας (Ειρήνη Μοσχάκη) και φωτισμών (Γιώργος Πριναράκης), ενώ ψηφίστηκε ως τρίτη καλύτερη παράσταση του Φεστιβάλ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου κατά την τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

Ερασιτεχνική, επομένως, από την άποψη ότι όρος από την αρχή στη συνεργασία τους είναι ότι κανείς από τους συντελεστές δεν διεκδικεί αμοιβή, παρόλο που αρκετά από τα μέλη έχουν πλούσια θεατρική εμπειρία και παιδεία, μερικοί μάλιστα ακόμα και μακρόχρονη επαγγελματική. Στο ρεπερτόριο της ομάδας έχουν ενταχθεί έργα που έχουν ως τώρα αγνοηθεί ή που παρουσιάζουν ειδικό ενδιαφέρον. Ο στόχος της ομάδας παραμένει καθαρά ερευνητικός – πειραματικός. 

Για το έργο

Το πρωτοποριακό έργο του Καζαντζάκη θεωρείται το πιο μοντέρνο θεατρικό που έχει βγει από τη γραφίδα του. Γραμμένο την περίοδο που ήταν ακόμα φοιτητής, συγγενεύει φανερά με κομβικά έργα της ευρωπαϊκής θεατρικής πρωτοπορίας όπως, χαρακτηριστικά, με το Κεκλεισμένων των Θυρών του Ζαν Πωλ Σαρτρ και με το Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμιουελ Μπέκετ. Σημαντική διαφορά, ωστόσο, αποτελεί το γεγονός ότι το έργο του κρητικού στοχαστή και δραματογράφου είναι γραμμένο μερικές δεκαετίες νωρίτερα από τα αντίστοιχα των δυο ευρωπαίων ομοτέχνων του. Μια ακόμα ιδιοτυπία της Κωμωδίας είναι ότι σε σχέση με τα υπόλοιπα θεατρικά του Καζαντζάκη λείπει το μέγεθος και η χαρακτηριστική του πληθωρικότητα. Το έργο είναι ένα σύντομο μονόπρακτο (η παράσταση διαρκεί 50΄) μέσα στη σύντομη διάρκεια του οποίου ο Καζαντζάκης καταφέρνει να δώσει συμπυκνωμένες αλλά απόλυτα κατανοητές μερικές από τις βασικότερες φιλοσοφικές του θέσεις, από κείνες που του έδωσαν μια τόσο ξεχωριστή θέση στα παγκόσμια γράμματα.

Η οργανωτική επιτροπή

 

[separator top=”40″ style=”shadow”]

[xyz-ihs snippet=”theatronofb-2014″]

[separator top=”40″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών & υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]