«Ευθύνη όλων μας η ευζωία των αδέσποτων της Ιεράπετρας»

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Από το Γραφείο  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Το τουρνουά 3x3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG, ανοίγει αυλαία στην Ιεράπετρα με γκεστ σταρ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη
Για παιδιά ηλικίας 5-12 στο χώρο της βιβλιοθήκης ''ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ''.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού
Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και πολιτιστικής δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  Δήμο Ιεράπετρας

«Ευθύνη όλων μας η ευζωία των αδέσποτων της Ιεράπετρας»

Ιεράπετρα 23.06.2018

 

Δελτίο Τύπου

«Ευθύνη όλων μας η ευζωία των αδέσποτων της Ιεράπετρας»

[dropcap]Σ[/dropcap]τον ειδικό χώρο που έχει διαμορφώσει ο Δήμος Ιεράπετρας στα πρώην σφαγεία βρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των τριήμερων εθελοντικών στειρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αδέσποτα ζώα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν, εξετάστηκαν, σημάνθηκαν και καταγράφηκαν δεκάδες αδέσποτα ζώα συντροφιάς από εθελοντές κτηνιάτρους.

steirwseis5

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αφού ευχαρίστησε την ομάδα των εθελοντών κτηνιάτρων, την επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων, τον αντιδήμαρχο κ. Αργύρη Πανταζή, τους δύο φιλοζωικούς συλλόγους Ιεράπετρας και τις υπηρεσίες του Δήμου τόνισε:

«Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε όχι με λόγια αλλά πάντα εμπράκτως κάθε οργανωμένη δράση φιλοζωικού περιεχομένου προάγοντας την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα που αφορούν στην προστασία των ζώων και την ομαλή συμβίωση μαζί τους.

Τα δύο τελευταία έτη ο Δήμος Ιεράπετρας έχει διαθέσει 40.000€ για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και έχει μεριμνήσει για τη δημιουργία ειδικών χώρων φύλαξης, στείρωσης και εμβολιασμού.

steirwseis11

Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση με στόχο να συμβάλουμε καθοριστικά στον περιορισμό του φαινομένου σεβόμενοι παράλληλα τα δικαιώματα των ζώων για ασφάλεια και φροντίδα.

Είναι ευθύνη όλων μας να διασφαλίσουμε την ευζωία των αδέσποτων της Ιεράπετρας μειώνοντας τον πληθυσμό τους μέσω στειρώσεων και περιθάλποντάς τα όταν βρεθούν άρρωστα ή τραυματισμένα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που με τις γνώσεις τους και τη διάθεσή τους για προσφορά επενδύουν προσωπικό χρόνο και ενέργεια για ένα τόσο σημαντικό σκοπό

Γραφείο Τύπου
Δήμου  Ιεράπετρας