Στειρώθηκαν και σημάνθηκαν 59 αδέσποτα σκυλιά

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού
Καλοκαιρινές δράσεις  παραγωγικής  ενασχόλησης και πολιτιστικής δημιουργίας για  παιδιά  από  5-12  ετών από το  Δήμο Ιεράπετρας
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 17η  Ιουνίου 2024
Χημικές Αναλύσεις Νερού Ύδρευσης

Στειρώθηκαν και σημάνθηκαν 59 αδέσποτα σκυλιά

Ιεράπετρα 3.10.2016

Δελτίο Τύπου

Στειρώθηκαν και σημάνθηκαν 59 αδέσποτα σκυλιά σε δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας

[dropcap]Μ[/dropcap]ε επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που για πρώτη φορά εφάρμοσε ο Δήμος Ιεράπετρας κατά το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου 2016.

14585388_10211479580011712_1560693353_n

Με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων  διαχείρισης και προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και της αντιμετώπισης έτσι σημαντικών προβλημάτων που καθημερινά παρατηρούνται, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 59 στειρώσεις, σημάνσεις και εμβολιασμοί σε αδέσποτα σκυλιά.

14593365_10211479580131715_959512157_n

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το σωματείο Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε.) σε δύο κτηνιατρεία της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στα κτηνιατρεία της κας. Μαριλένας Σπύρου – Αγαπουλάκη καθώς και στο κτηνιατρείο της κας.  Μαριάννας Καπαράκη.

fvto-3

Πρόκειται για μια δράση, που όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Ιεράπετρας και αναμένεται να επαναληφθεί κατά την άνοιξη στην προσπάθεια αποτελεσματικής διαχείρισης του ζητήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που στις μέρες μας, όπως ανέφερε,  λαμβάνει ολοένα και αυξανόμενες διαστάσεις.

fvto-4

Καλώντας τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν, ο κ. Παπαδοπετράκης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν, υποστηρίζοντας έτσι την επιτυχή διοργάνωση.

Συγκεκριμένα:

  • τους κτηνίατρους που συμμετείχαν στην αποστολή της ΕΔΚΕ Γάτο Γιώργο, Γινάργυρο Λευτέρη, Κουπίδη Θοδωρή, Κωνσταντίνο Κώστα, Μακαρονά Αλέξανδρο, Σαμωνάκη Γιώργο, Σαπανίδου Βίκυ, Σούσου Άννα και από την Ιεράπετρα τους κτηνιάτρους Αγαπουλάκη-Σπύρου Μαρινέλα, Καπαράκη Μαριάννα και Παπανικολάου Σωτήρη.
  • το Φιλοζωϊκό Σύλλογο Ιεράπετρας και τον πρόεδρο του  Πιτικάκη Ιωάννη.
  • τους πολίτες Αγαπουλάκη Κατερίνα, Γουλιδάκη Μαρία, Ιντζέκαρα Τζένη, Κουκουράκη Δέσποινα, Κιουρκωτάκη Μαρία, Μανδέλου Βάσω, Μαρινοπούλου Μαρία, Μαστοράκη Νίκη, Μελεσανάκη Μάριο, Μπρά Ειρήνη, Πυργιωτάκη Πόπη, Σαρρή Έφη, Σαρρή Ματίνα, Τζιρή Κατερίνα, Φραγκούλη Μαρία, Χαμηλάκη Μανώλη και κάθε φιλόζωο δημότη  που συμμετείχαν εθελοντικά και ουσιαστικά με την εμπειρία τους στην περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων και όπου αλλού χρειάστηκε.
  • την υπάλληλο του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Νεκταρία Κασσωτάκη
  • τους χορηγούς  της δράσης: Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης, τα Ξενοδοχεία Galaxy, Astron, Porto Belissario, την ταβέρνα Νίκος Σαμπροβαλάκης στο Κάτω Χωριό

fvto-5Όπως αναφέρθηκε ανάλογες δράσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε επόμενο διάστημα με σκοπό την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη διαχείριση από τον Δήμο Ιεράπετρας του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας