Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα των σχολείων στην Ιεράπετρα

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα των σχολείων στην Ιεράπετρα

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 04.12.2014  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα των σχολείων στην Ιεράπετρα

Τα διάφορα προβλήματα των εκπαιδευτικών μονάδων της Ιεράπετρας, καθώς και οι ανησυχίες των μαθητών, με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται εν όψει του νέου  Λυκείου, συζητήθηκαν στην ευρεία σύσκεψη παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στο Δήμο Ιεράπετρας.   

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Κλινάκη προκειμένου να συζητηθούν τα διάφορα προβλήματα παρουσία  και εκπροσώπων σχολείων και μαθητών. Εκτός των  άλλων στη συζήτηση συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Κλινάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος, κ. Φραγκούλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και πρόεδρος των σχολικών επιτροπών, κ. Νταραράς, ο  Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.Μπαρμπεράκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σταμέλος, οι Σχολικοί Σύμβουλοι, κ. Κατσαγκόλης και κ. Γρηγοράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ιεράπετρας, κ. Ορφανουδάκης. 

Οι μαθητές από σχολεία της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν και στα θέματα που προκύπτουν λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται με την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, στις ανισότητες που κινδυνεύουν να δημιουργηθούν, καθώς και στο μεγάλο άγχος με το οποίο επιφορτίζονται λόγω των  νέων συνθηκών. Παράλληλα αναφέρθηκαν και σε θέματα κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού που πρέπει να διευθετηθούν για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων τους.

Ανάλογοι προβληματισμοί εκφράστηκαν και από την πλευρά των γονέων, οι οποίοι αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο άγχος που επιφορτίζει τα παιδιά τους, καθώς επίσης και στην ελλιπή ενημέρωση που υπάρχει μέχρι στιγμής για το Νέο Λύκειο και τις αλλαγές που προωθούνται. Ενώ τα προβλήματά τους εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, οι οποίοι τόνισαν τα διάφορα λειτουργικά θέματα και τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

kalantzakis-theodosiosΌπως τόνισε ο δήμαρχος, κ. Καλαντζάκης « Τα προβλήματα των εκπαιδευτικών μονάδων του δήμου μας μας απασχολούν ιδιαίτερα γι’ αυτό και πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, τον κ. Κλινάκη προκειμένου να έχουμε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία είναι ένα θέμα που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του δήμου, αλλά παρόλα αυτά στηρίζουμε τα αιτήματα των μαθητών και είμαστε δίπλα τους. Όσον αφορά  τις κτιριακές υποδομές μέριμνά μας είναι να λύνουμε άμεσα τα υπάρχοντα προβλήματα σε όλα τα σχολεία. Στο πλαίσιο αυτό ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και πρόεδρος των σχολικών επιτροπών ενημερώνεται και μας ενημερώνει καθημερινά και η προσπάθειά μας είναι να κάνουμε άμεσα ό,τι χρειάζεται για την καλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων του δήμου μας» 

Γραφείο Τύπου

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]