Συνάντηση του Δημάρχου με την Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Συνάντηση του Δημάρχου με την Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα

Ιεράπετρα 17.3.2016

Δελτίο Τύπου

Αρωγός ο Δήμος Ιεράπετρας στην ανάγκη ανάδειξης των κρητικών αγροτικών προϊόντων δήλωσε κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια ο Δήμαρχος

Με την Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, κα. Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο συζήτησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας και συγκεκριμένα ο κλάδος των παραγωγών – πωλητών λαϊκών αγορών.

IMG_0797

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαρτίου  παρουσία και του προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Αττικής, κ. Μανώλης Μιχαλάκης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης και ειδικότερα  προβλήματα των παραγωγών – πωλητών λαϊκών αγορών τα οποία αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την διάθεση των κρητικών προϊόντων.

Ειδικότερα,  το θέμα της προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων και της ανάδειξης της υψηλής τους ποιότητας και διατροφικής αξίας απασχόλησε ιδιαίτερα τη συζήτηση, αφού, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, αποτελεί ένα μείζον ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τον Πρωτογενή Τομέα της Κρήτης με τα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών. Η ανάγκη μάλιστα πιστοποίησης και σήμανσης των κρητικών προϊόντων, όπως ανέφεραν, παραμένει ένα σημαντικό ζητούμενο που πρέπει άμεσα να προχωρήσει, για την ανάδειξη της εξαιρετικής ποιότητας των κρητικών προϊόντων στις αγορές της Αθήνας αλλά και άλλων περιοχών.

Παράλληλα, τα προβλήματα που δημιουργεί το παραεμπόριο και ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε μια εποχή μάλιστα με πολλαπλές δυσκολίες για τους αγρότες λόγω των χαμηλών τιμών και της μειωμένης αγοραστικής κίνησης αναλύθηκαν εκτενώς, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο αίτημα του συλλόγου για μείωση του κόστους μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων, το οποίο σήμερα παρά την οικονομική δυσπραγία του αγροτικού κλάδου εξακολουθεί να παραμένει αρκετά υψηλό.

Τέλος το αίτημα του συλλόγου για εκπροσώπηση στις αρμόδιες επιτροπές που αποφασίζουν για θέματα των λαϊκών αγορών τέθηκε στην συζήτηση, αποσπώντας δεσμεύσεις για άμεση διευθέτηση.

Όπως αναφέρθηκε υπάρχει η διάθεση από πλευράς Περιφέρειας  για τον προγραμματισμό και την διευθέτηση πολλών από τα παραπάνω ζητήματα προκειμένου να αναδειχθεί η ποιότητα των κρητικών αγροτικών προϊόντων και να λυθούν προβλήματα των παραγωγών και πολιτών λαϊκών αγορών.

Αυτά που απαιτούνται, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, σε συνεργασία και με τον δήμο Ιεράπετρας, είναι η στοχευμένη διαφημιστική προβολή και ενημέρωση για τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης και βέβαια η ανάδειξη των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα παραπληροφόρησης.

Ο Δήμος Ιεράπετρας, όπως ανέφερε, ο κ. Καλαντζάκης, εκπροσωπώντας μια κοινωνία που επενδύει στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και παράγει χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων στέκεται αρωγός προκειμένου σε συνεργασία και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να επιτευχθεί η στοχευμένη ανάδειξη των αγροτικών κρητικών προϊόντων, καθώς και της εξαιρετικής τους ποιότητας.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας