Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)

Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου

Ιεράπετρα 02.09.2016

Δελτίο Τύπου

Καλαντζάκης και Μαμουλάκης συζήτησαν για τους δήμους Μαλεβιζίου και Ιεράπετρας

[dropcap]Μ[/dropcap]ια εποικοδομητική συνάντηση για θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες τους είχαν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Κωνσταντίνος Μαμουλάκης.

Θέτοντας στο επίκεντρο της συνάντησης ζητήματα που αφορούν τις λειτουργίες των δήμων τους και σχετίζονται τόσο με τις αποφάσεις του κεντρικού κράτους όσο και με τον χειρισμό τοπικών θεμάτων, ο κ. Καλαντζάκης και ο κ. Μαμουλάκης αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων σε μείζονα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που επηρεάζουν την λειτουργία των υπηρεσιών τους.

14194303_1129656470413488_1967717561_n

Οι ελλείψεις σε βασικό προσωπικό λόγω αναστολής των προσλήψεων, οι κατά πολύ συγκριτικά με το παρελθόν μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις, οι καθυστερήσεις που δημιουργεί το καθεστώς γραφειοκρατίας του δημοσίου τομέα, το μεγάλο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμών οφειλών, αλλά και  προβλήματα που οι δήμοι καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω της γενικότερης δημοσιονομικής κατάστασης και της οικονομικής κρίσης λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις επιβραδυντικά τόσο για το έργο όσο και  την κάλυψη των αναγκών της καθημερινότητας τόνισαν οι δήμαρχοι.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, όπως ανέφερε, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης «η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ δήμων, σε πολλές περιπτώσεις η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών αποτελούν σημαντικές παραμέτρους για ουσιαστικές παρεμβάσεις. Σε πνεύμα διαλόγου και κλίμα συνεργασίας οι εποικοδομητικές επαφές μεταξύ των δήμων της Κρήτης μπορούν να καταστούν ωφέλιμες και προσοδοφόρες στηρίζοντας την γενικότερη ανάπτυξη των δήμων αλλά και της Κρήτης κατ΄ επέκταση» υπογράμμισε με αφορμή τη συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας