Συνάντηση του Δημάρχου με τον Αστυνομικό Διευθυντή

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Συνάντηση του Δημάρχου με τον Αστυνομικό Διευθυντή

Ιεράπετρα 24.8.2015

Η αστυνόμευση και η ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Ιεράπετρα  βασικό θέμα την συνάντησης του Δημάρχου με  τον Αστυνομικό Διευθυντή

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου, Ταξίαρχο κ. Περάκη συναντήθηκε την Παρασκευή 21 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Κατά τη συνάντηση στην οποία ήταν παρόντες ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας, κ. Ν. Φρονιμάκης, καθώς και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, κ. Χ. Ζιδιρίδης  συζητήθηκαν θέματα αστυνόμευσης στο Δήμο Ιεράπετρας, ενώ παράλληλα κοινοποιήθηκε στον Ταξίαρχο η απόφαση και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Ιεράπετρας και τη μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Κουτσουρά στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού.

synanthsh-dhmarxou-astynomikou-dieythynth

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Υπηρεσία αναφορικά με την αποστολή του ψηφίσματος στο αρμόδιο Υπουργείο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό, οι ρομά, η νήσος Χρυσή, η αστυνόμευση στα χωριά και τα αδέσποτα και άλλα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Όσον αφορά το πρόβλημα με τους ρομά, ο Δήμαρχος, μετά και την επίσκεψή του το προηγούμενο διάστημα στο χώρο εγκατάστασής τους, αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται στη γύρω περιοχή, τονίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης άμεση λύσης, ενώ σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφορικού αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αστυνομία για την επικράτηση της τάξης με προσπάθεια αποφυγής της στάσης και της στάθμευσης σε μη επιτρεπόμενους χώρους προκειμένου να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος «η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων με ανθρώπινο δυναμικό και η παραμονή και η ενίσχυση των υπηρεσιών είναι σημαντικά ζητήματα για να μπορεί η Αστυνομία να φέρει σε πέρας το σημαντικότατο έργο της και ο πολίτης της Ιεράπετρας να νιώθει ασφαλής. Προς αυτή τη κατεύθυνση η διατήρηση και ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Ιεράπετρα και η μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Κουτσουρά στην διοικητική ευθύνη των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας είναι ένα βασικά αιτήματα που εκφράζονται και μέσα από το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου  και ζητάμε να υλοποιηθούν.

Από τη μεριά μας  ευχαριστούμε πρώτα απ’ όλα την Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου και τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο κ. Κ. Περάκη, αλλά και τους Διοικητές των Τμημάτων της Ιεράπετρας για την άψογη συνεργασία. Είμαστε στη διάθεσή τους με στόχο πάντα την επικράτηση του αισθήματος ασφάλειας, αφού θεωρούμε ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μόνο μέσα από την κοινή προσπάθεια μπορούν να βρεθούν οι προσδοκώμενες λύσεις».

Γραφείο Τύπου