Συνάντηση Δημάρχου με Σύλλογο Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Συνάντηση Δημάρχου με Σύλλογο Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας

Ιεράπετρα 10.12.2015

Μετά από μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Ιεράπετρας νομιμοποιούνται οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Γηροκομείο και σύντομα εκδίδεται η άδεια λειτουργίας του    

Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας του Γηροκομείου Ιεράπετρας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο συζήτησης για την διευθέτηση των λειτουργικών προβλημάτων του.

DSC0055Κατά τη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν ο νοεκλεγείς Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιώργος Αγγελάκης, μέλη του συλλόγου και εργαζόμενοι του Γηροκομείου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Μάνος Λουτσέτης έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς δήμου σχετικά με την νομιμοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, την τακτοποίηση της χρήσης και την έκδοση άδειας λειτουργίας του Γηροκομείου.

Όπως αναφέρθηκε, μετά από αρκετή προσπάθεια και δουλειά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας κατάφερε να τακτοποιήσειτη χρήση, να νομιμοποιήσει τις κτιριακές υποδομές και αναμένεται αυτό το διάστημα η έκδοση της άδειας λειτουργίας ως Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ένας από τους επόμενους άμεσους στόχους του Δήμου για το Γηροκομείο, όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος είναι η ολοκλήρωση των 12 ημιτελών δωματίων που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο κτίριο και βέβαια η ένταξη της δομής σε κάποιο πρόγραμμα με στόχο την χρηματοδότηση και την ομαλή λειτουργίας της.

Όπως τονίστηκε στον εν λόγω χώρο θα μπορούσε να δημιουργηθεί επίσης ένας ξενώνας βραχυπρόθεσμης φιλοξενίας με βασικό μέλημα να εξυπηρετούνται ανάγκες που προκύπτουν αναφορικά με την προσωρινή στέγαση ανθρώπων.

Για τη στήριξη και ενίσχυση της δομής αποφασίστηκε από τον σύλλογο Ατόμων και Φίλων Τρίτης Ηλικίας να πραγματοποιηθεί με τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 9:00 – 15:00 ραδιομαραθώνιος αγάπης για το Γηροκομείο.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, αφού πρώτα απ’ όλα ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο «το Γηροκομείο χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Από την πλευρά του ο Δήμος όλο αυτό το διάστημα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την νομιμοποίησή του. Άμεσο στόχο αποτελεί η ένταξη της εν λόγω δομής σε κάποιο πρόγραμμα προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία της. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο η εποικοδομητική συνεργασία όλων των φορέων και βέβαια η συμπαράσταση και υποστήριξη της Τοπικής Κοινωνίας μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τη σημαντική αυτή δομή και το έργο της».

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας