«Ζητάμε χρηματοδότηση της προσαγωγού διώρυγας από Μύθους εδώ και τώρα» δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας με χαρά σας ενημερώνει ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφές και οι επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
Από το Γραφείο  Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,
Το τουρνουά 3x3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG, ανοίγει αυλαία στην Ιεράπετρα με γκεστ σταρ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη
Για παιδιά ηλικίας 5-12 στο χώρο της βιβλιοθήκης ''ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ''.
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου  πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού

«Ζητάμε χρηματοδότηση της προσαγωγού διώρυγας από Μύθους εδώ και τώρα» δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 12.1.2018

Δελτίο Τύπου

«Ζητάμε χρηματοδότηση της προσαγωγού διώρυγας από Μύθους εδώ και τώρα» δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

[dropcap]Ζ[/dropcap]ητήματα που αφορούν στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ιεράπετρας με τον ΤΟΕΒ συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Μανώλη Παπαδάκη.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στην ολοκλήρωση της γεώτρησης της Σαρακίνας, στη σύμβαση του Δήμου Ιεράπετρας με τον ΤΟΕΒ για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης της τοπικής κοινότητας της Ανατολής, στις οικονομικές εκρεμμότητες του Δήμου με τον ΤΟΕΒ και στο μείζον θέμα της προσαγωγού από τους Μύθους προς το Φράγμα των Μπραμιανών.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τον άμεσο κίνδυνο καταστροφής των καλλιεργειών λόγω ανομβρίας και χαρακτήρισε το έργου της προσαγωγού ως έργο άμεσης ανάγκης.

synanthsh-toeb

Όπως χαρακτηριστηκά ανέφερε ο κ.Καλαντζάκης:

«Λόγω των καιρικών συνθηκών της Ιεράπετρας και της ελλιπούς συλλογής νερού άρδευσης οι καλλιέργειες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Παρόλες τις δεσμεύσεις που έχουν προηγηθεί, δεν υπάρχει άμεση χρηματοδότηση του έργου, γεγονός άκρος ανησυχητικό.

Το ζήτημα είναι κατεπείγον και η κυβέρνηση δε θα πρέπει να κωλυσιεργεί.

Δε θα επαναπαυθούμε στις υποσχέσεις και ούτε θα δείξουμε ανοχή σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Οι προσπάθειές μας δε θα καταλήξουν στο συρτάρι.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μαζί με τους φορείς και θα ασκήσουμε αυξημένους μηχανισμούς πίεσης στην Κυβέρνηση διεκδικώντας άμεση χρηματοδότηση.

Ζητάμε χρηματοδότηση του έργου εδώ και τώρα.»

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας