Διεξήχθη η ειδική μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Διεξήχθη η ειδική μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 23.10.2015

Μπαίνει τάξη στα οικονομικά του Δήμου Ιεράπετρας, όπως φάνηκε από τον απολογισμό και την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων

Σε γόνιμο και εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη η ειδική μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, κατά την οποία κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν ο απολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις του Δήμου Ιεράπετρας για το οικονομικό έτος 2015.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι άρχισε να μπαίνει τάξη στα οικονομικά του Δήμου γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ορκωτός ελεγκτής – λογιστής, κος. Δηλάρης.

Οι οικονομικοί δείκτες που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τόσο από την οικονομική υπηρεσία όσο και από τον ορκωτό λογιστή – ελεγκτή δίνουν μια νότα αισιοδοξίας και ικανοποίησης στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αφενός γιατί ξεκίνησε και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών του δήμου και αφετέρου γιατί είναι πλέον ορατοί οι καρποί της οργανωμένης και συστηματικής δουλειάς της δημοτικής αρχής από τη μια και των δημοτικών υπηρεσιών και ειδικότερα της οικονομικής υπηρεσίας από την άλλη.

Είναι γεγονός ότι παρόλη την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση της αυτοδιοίκησης λόγω των μνημονιακώνπολιτικών, είναι εμφανή πλέον τα πρώτα αποτελέσματα στην προσπάθεια τακτοποίησης των οικονομικών υποχρεώσεων παρελθόντων ετών προς τον Δήμο Ιεράπετρας.

Στήριξη των αγροτών από την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο

Ως κατεπείγον θέμα λόγω των ραγδαίων εξελίξεων που αφορούν τον αγροτικό κόσμο συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας τα μέτρα που εξοντώνουν τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και καθορίστηκε η στάση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής.

Ομόφωνα αποφασίστηκε το κλείσιμο των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «Στο πλαίσιο στήριξης του δίκαιου αγώνα των αγροτών ενάντια στα μέτρα που εξοντώνουν τον πρωτογενή τομέα, εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα, αποφασίζουμε το κλείσιμο των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

Καλούμε την Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, Α΄ και Β΄ βαθμού, να συστρατευτεί στο πλευρό των αγροτών με δράσεις ανάλογες του Δήμου Ιεράπετρας, αφού η κατάρρευση του πρωτογενή τομέα της οικονομίας θα έχει ολέθριες συνέπειες στο σύνολο της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.

Καλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει δυναμικά, μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν από τα τοπικά, περιφερειακά και πανελλήνια συντονιστικά όργανα, επισημαίνοντάς τους ότι η ισχύς βρίσκεται στην ενότητα, στη συμμετοχή και στη μαζικότητα.

Καλούμε, επίσης, όλες τις παραγωγικές τάξεις του τόπου μας και της χώρας γενικότερα, κατανοώντας το δίκαιο του αγώνα των αγροτών μας, να συστρατευτούν στο πλευρό τους για τη διεκδίκηση της σωτηρίας του πρωτογενή τομέα, γιατί η κατάρρευσή του θα σημάνει την αρχή ολέθριων συνεπειών στην εθνική οικονομία και στο σύνολο της κοινωνίας.

Ισχυρός πρωτογενής τομέας σημαίνει ισχυρή Ιεράπετρα, ισχυρή Ελλάδα, όφελος για το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας»

Τα θέματα ύδρευσης και προοπτικές επίλυσης προβλημάτων τους.

Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση. Σε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση ανταλλάχθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις προς την κατεύθυνση όχι μόνο της προσωρινής διαχείρισης των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται σε αυτές τις υποδομές, αλλά και προς την κατεύθυνση της οριστικής λύσης χρόνιων ζητημάτων που αφορούν τους τομείς αυτούς.

Προγραμματικές συμβάσεις για τη ρύθμιση λειτουργίας των κοινών έργων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης της πρώην ΔΕΥΑ Μακρύ Γιαλού

Η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν κοινά έργα ύδρευσης – άρδευσης –αποχέτευσης της πρώην ΔΕΥΑ Μακρύ Γιαλού μεταξύ του Δήμου Ιεράπετρας και του Δήμου Σητείας ήταν ένα άλλο σημαντικό θέμα του συμβουλίου.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύναψης και δρομολογείται με αυτόν τον τρόπο η επίλυση σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε η απόσχιση των τεσσάρων κοινοτήτων σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση και λειτουργία κοινών υποδομών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος ομόφωνα εγκρίθηκε η προμήθεια αντλιών λυμάτων για τον οικισμό Καλόγεροι και έτσι ένα σοβαρό πρόβλημα του οικισμού που άπτεται της δημόσιας υγείας οδεύει σε σύντομο χρόνο στην επίλυσή του, ενώ κατά την ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως κατεπείγον θέμα συζητήθηκε και ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου στην διοργάνωση από την Ιερά Μητρόπολη των «ΙΣΤ ΝΕΣΤΟΡΙΩΝ» που θα διεξαχθούν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ιωάννης Τζίρβελάκης