Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 28.1.2016

Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας

Η έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη των αγροτών, η έγκριση της υποβολής πρότασης για την ένταξη του έργου «Αποχετευτικοί Αγωγοί Ιεράπετρας» στο Ε.Π. «ΚΡΗΤΗ» 2014 – 2020, και η έγκριση του Εγχειριδίου Διαχειριστικής Ικανότητας του Δήμου Ιεράπετρας απασχόλησαν μεταξύ άλλων το Δ.Σ Ιεράπετρας κατά την τελευταία συνεδρίασή του.

Το ψήφισμα για τους αγρότες

Στην έκδοση ψηφίσματος στήριξης και συμπαράστασης στους αγώνες που δίνουν οι αγρότες της Ιεράπετρας και το σύνολο του αγροτικού κόσμου της χώρας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας. Στο ψήφισμα καταγράφηκε η καθολική απαίτηση των αγροτών για απόσυρση του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου που παρουσίασε η Κυβέρνηση, καθώς επίσης και η απαίτηση για έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

Στο πλαίσιο της διασφάλισης της μεταφοράς των κηπευτικών στις αγορές τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού και εν’ όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ, το Δ.Σ  στο ψήφισμά του απαιτεί από την Κυβέρνηση να προετοιμαστεί για την εφαρμογή του νόμου 4256/2014 σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται η δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά των ευπαθών προϊόντων. Χαρακτηριστικά όπως επισημαίνεται «το ελάχιστο που απαιτούμε αυτή την ώρα από την Κυβέρνηση είναι η εφαρμογή του Νόμου», δεδομένου ότι τα κηπευτικά της Ιεράπετρας και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Κρήτης πλήττονται βάναυσα από τις κινητοποιήσεις του ναυτικού κλάδου και τις συνέπειές τους.

Υποβολή Πρότασης Ένταξης Έργου στο νέο ΕΣΠΑ 2014 -2020

Κατά την ίδια συνεδρίαση το Δ.Σ ενέκρινε  την υποβολή πρότασης ένταξης έργου στην πρόσκληση του Ε.Π. «ΚΡΗΤΗ» 2014 – 2020 στον άξονα Προτεραιότητας -2 «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη». Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Αποχετευτικοί Αγωγοί Ιεράπετρας» το όποιο μετά τη σύνταξη νέας μελέτης, υποβλήθηκε προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη της Ιεράπετρας, αφού   με την υλοποίησή του θα ολοκληρωθεί το σύνολο σχεδόν των αποχετευτικών δικτύων στην πόλη και θα λυθούν χρόνια προβλήματα που παρατηρούνται λόγω της έλλειψης αποχετευτικών  αγωγών κυρίως στην έκταση του νέου σχεδίου πόλεως.

Το Εγχειρίδιο Διαχειριστικής Ικανότητας 

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης την εφαρμογή του εγχειριδίου διαχειριστικής ικανότητας του Δήμου Ιεράπετρας ως δικαιούχου στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Πρόκειται για εγχειρίδιο που αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη έργων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και την υλοποίηση έτσι σημαντικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων που θα υποστηρίξουν την αναπτυξιακή τροχιά του Δήμου Ιεράπετρας.

Τέλος κατά την ίδια συνεδρίαση προωθήθηκαν με  αποφάσεις του Δ.Σ έργα και δράσεις που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις υλοποίησης, συμβάλλοντας έτσι στην επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησής τους.

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Ιωάννης Τζιρβελάκης