Η Τοποθέτηση του Δημάρχου Ιεράπετρας για την Απόφαση της ΠΕΔ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση, την 24η Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων ευρωβουλευτών
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Η Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε την

Η Τοποθέτηση του Δημάρχου Ιεράπετρας για την Απόφαση της ΠΕΔ

Ιεράπετρα 12.09.2016

Δελτίο Τύπου

Δήμαρχος Ιεράπετρας: Πρόβλημα για την Ιεράπετρα δεν αποτελούν οι πρόσφυγες, αλλά ο τρόπος που τα αρμόδια όργανα επιλέγουν να διαχειριστούν το προσφυγικό!

[dropcap]Δ[/dropcap]ιαφωνώντας με τα όσα αναφέρονται από τον  αν. Υπουργό, κ. Μουζάλα για το προσφυγικό, αλλά και με τους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν από την ΠΕΔ Κρήτης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης εξέφρασε την αντίθεσή του,  όχι τόσο για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων, κάτι που άλλωστε πολλές φορές μέχρι σήμερα η Ιεράπετρα έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  αλλά κυρίως για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και τον επιφανειακό σχεδιασμό.

dimarchos.d

Όπως ο ίδιος αναφέρει σε δηλώσεις του «Δεν μπορεί το Υπουργείο να ξεφορτώνει στις  τοπικές κοινωνίες που σήμερα μαστίζονται από μεγάλα προβλήματα  υποστελέχωσης βασικών δομών και υπηρεσιών, τη διαχείριση τέτοιων ζητημάτων, τη στιγμή μάλιστα που δεν επιδίωξε την επικοινωνία μαζί τους.

Η βούληση των τοπικών κοινωνιών εκφράζεται από τα Δημοτικά τους Συμβούλια και είναι απαράδεκτο σε μια εποχή δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης, να αγνοούνται οι αποφάσεις τους αλλά και η πορεία που πρέπει να ακολουθείται γι΄αυτές, από τα ίδια μάλιστα τα όργανα της Αυτοδιοίκησης, όπως στην προκειμένη περίπτωση την ΠΕΔ.

Σε καμία περίπτωση, η αντίδρασή μας, δεν έχει να κάνει με τους ανθρώπους, θύματα ενός καταστροφικού πολέμου. Η Ιεράπετρα έχει αποδείξει πολλές φορές μέχρι σήμερα ότι είναι κοιτίδα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς. Δεν θα δεχτούμε όμως η δύναμη των ανθρώπων της και η αμέριστη διάθεσή τους για φιλοξενία και υποστήριξη του συνανθρώπου που έχει ανάγκη, να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από μια κρατική πολιτική που συνηθίζει να ξεχνάει την Ιεράπετρα σε ότι αφορά τις Υπηρεσίες της, το οδικό δίκτυο, το Νοσοκομείο, την Αστυνομία, το ΤΕΙ και πολλές ακόμα βασικές υποδομές.

Δεν υποχρεούμαστε να συμφωνήσουμε και να αποδεχτούμε ένα κενό σχεδιασμό επί χάρτου, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουμε καμία επίσημη και ουσιαστική ενημέρωση για τι προβλέπεται σε αυτόν.

Θεωρώ απαράδεκτο για μια ακόμη φορά να καλούνται οι δήμοι με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να δώσουν λύση σε μείζονα εθνικά και ευρωπαϊκά, όπως το προσφυγικό, θέματα, τη στιγμή που τα αρμόδια Υπουργεία αδυνατούν ή και αδιαφορούν να ανταπεξέλθουν σ΄αυτό.

Κατά συνέπεια πρόβλημα για την Ιεράπετρα δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση οι πρόσφυγες, αλλά ο τρόπος που τα αρμόδια όργανα επιλέγουν να διαχειριστούν το προσφυγικό!» καταλήγει στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας