Βιογραφικό τέως Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

Βιογραφικό τέως Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”yes” border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”left”  description=”Ο Σήφης Αναστασάκης γεννήθηκε το 1950 στον Άγιο Νικόλαο του Νομού Λασιθίου, από τον Κωνσταντίνο και την Ειρήνη Αναστασάκη. Από το 1979 κατοικεί μόνιμα στην Ιεράπετρα είναι παντρεμένος με τη Νινέττα Δαμηλάκη, Φαρμακοποιό και έχει δύο γιους, τον Κώστα, και τον Μανόλη.”][/tagline_box]

Γεννήθηκε το 1950 στον Άγιο Νικόλαο του Νομού Λασιθίου, από τον Κωνσταντίνο και την Ειρήνη Αναστασάκη. Από το 1979 κατοικεί μόνιμα στην Ιεράπετρα είναι παντρεμένος με τη Νινέττα Δαμηλάκη, Φαρμακοποιό και έχει δύο γιους, τον Κώστα, και τον Μανόλη.

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1975. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού σε διάφορες μονάδες ασχολούμενος βασικά με την κατασκευή και επίβλεψη στρατιωτικών έργων και υπήρξε επικεφαλής κλιμακίου της7ης ΜΟ.ΜΑ. για την κατασκευή έργων οδοποιίας στην Κρήτη.

Από το 1978 εργάστηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Λασιθίου και από το 1985 στην περιφερειακή υπηρεσία στην Ιεράπετρα, με κύριο αντικείμενο τη μελέτη και υλοποίηση Έργων Υποδομής του Νομού.

Το 1998 έχοντας διαμορφώσει ολοκληρωμένη εικόνα και γνώση των αναπτυξιακών προβλημάτων του νομού και ιδιαίτερα της υστέρησης σε έργα υποδομής, ασχολήθηκε ενεργά με την Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά στη θέση του Νομαρχιακού Συμβούλου Λασιθίου, αναλαμβάνοντας, από την έναρξη της θητείας του την ευθύνη υλοποίησης των Τεχνικών Έργων στο Νομό ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υποδομών και Τεχνικών Έργων.

Στις εκλογές του 2002 επανεκλέχθηκε δεύτερος στη σειρά προτίμησης Νομαρχιακός Σύμβουλος Λασιθίου. Την περίοδο 2005-2006 διετέλεσε Αντινομάρχης Τεχνικών Έργων και Υποδομών και Πρόεδρος της αντίστοιχης Νομαρχιακής Επιτροπής.

Στις εκλογές του 2006 εκλέχτηκε για τρίτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος, ερχόμενος πρώτος στη σειρά προτίμησης των Λασιθιωτών και ανέλαβε εκ νέου την ευθύνη των Τεχνικών Έργων και Υποδομών, από τη θέση του Αντινομάρχη.

Μετά τον αδόκητο θάνατο του Νομάρχη Λασιθίου Αντώνη Στρατάκη, το 2008, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της παράταξης, «Λασίθι – Κοινωνία Πολιτών», τον εξέλεξαν με μεγάλη πλειοψηφία, Νομάρχη Λασιθίου. Καθήκοντα τα οποία άσκησε μέχρι τη λήξη του θεσμού στις 31/12/2010.

Ως Νομάρχης, έθεσε ως βασικούς άξονες προτεραιότητες: Την ολοκλήρωση των έργων του Γ’ ΚΠΣ, την ανάδειξη των προβλημάτων του νομού σε κάθε επίπεδο, την ισόρροπη ανάπτυξη του Λασιθίου με κύριο στοιχείο το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική παράδοση του τόπου και την έγκαιρη προετοιμασία και διεκδίκηση πόρων για την Δ’ προγραμματική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκαν έργα του Γ’ ΚΠΣ και εντάχθηκαν σημαντικά έργα στο ΠΕΠ Κρήτης.

Με την εφαρμογή του “Καλλικράτη”, ακολουθώντας την παρότρυνση συμπολιτών του, ηγήθηκε του Συνδυασμού «Νέος Δήμος Ιεράπετρας –βλέμμα στο μέλλον», για το Δήμο Ιεράπετρας.

Από την 1/1/2011 ήταν Δήμαρχος Ιεράπετρας έως και 31/8/2014

Επικοινωνία :

Γραφείο Δημάρχου Ιεράπετρας

Τηλέφωνο 2842-3-40300,310

fax 2842-3-40362,  2842-0-23999

email: dimos@ierapetra.gov.gr

Πλατεία Κανουπάκη,72200 Ιεράπετρα