Σε καθορισμένες παραλίες το λούσιμο ζώων συντροφιάς στον Δήμο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Σε καθορισμένες παραλίες το λούσιμο ζώων συντροφιάς στον Δήμο Ιεράπετρας

 Ιεράπετρα 19.5.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε καθορισμένες παραλίες το λούσιμο ζώων συντροφιάς στον Δήμο Ιεράπετρας

Σε καθορισμένες και μόνο παραλίες, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας,  θα μπορούν να λούζουν τα ζώα συντροφιάς οι ιδιοκτήτες τους εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου

Συγκεκριμένα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  στο πλαίσιο της έκδοσης του Γενικού Κανονισμού Λιμένα από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, έχουν καθοριστεί δύο  παραλιακές ζώνες για την περιοχή της Ιεράπετρας στον θαλάσσιο χώρο των οποίων επιτρέπεται το λούσιμο  δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, τμήμα της παραλίας του Αγίου Ανδρέα από την Ταβέρνα «Κλειώ» και ανατολικά αυτής προς τον Περιστερά, καθώς και η παραλία ανατολικά του βιολογικού καθαρισμού και δυτικά της εισόδου σκαφών στη Ναυμαχία είναι τα δύο σημεία στα οποία επιτρέπεται να λούζονται κατοικίδια ζώα βάσει της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τον περασμένο Νοέμβριο.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι σε  όλες τις άλλες παραλιακές ζώνες  εντός του Δήμου Ιεράπετρας απαγορεύεται το λούσιμο των κατοικιδίων ζώων γι’ αυτό οι ιδιοκτήτες τους  θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, επιδεικνύοντας τον πρέποντα σεβασμό.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι σε περιπτώσεις που παρατηρείται παραβίαση της ισχύουσας απόφασης, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Λιμεναρχείο ως αρμόδια αρχή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ