Σε καθορισμένες παραλίες το λούσιμο ζώων συντροφιάς στον Δήμο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Σε καθορισμένες παραλίες το λούσιμο ζώων συντροφιάς στον Δήμο Ιεράπετρας

 Ιεράπετρα 19.5.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε καθορισμένες παραλίες το λούσιμο ζώων συντροφιάς στον Δήμο Ιεράπετρας

Σε καθορισμένες και μόνο παραλίες, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας,  θα μπορούν να λούζουν τα ζώα συντροφιάς οι ιδιοκτήτες τους εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου

Συγκεκριμένα, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  στο πλαίσιο της έκδοσης του Γενικού Κανονισμού Λιμένα από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, έχουν καθοριστεί δύο  παραλιακές ζώνες για την περιοχή της Ιεράπετρας στον θαλάσσιο χώρο των οποίων επιτρέπεται το λούσιμο  δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, τμήμα της παραλίας του Αγίου Ανδρέα από την Ταβέρνα «Κλειώ» και ανατολικά αυτής προς τον Περιστερά, καθώς και η παραλία ανατολικά του βιολογικού καθαρισμού και δυτικά της εισόδου σκαφών στη Ναυμαχία είναι τα δύο σημεία στα οποία επιτρέπεται να λούζονται κατοικίδια ζώα βάσει της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τον περασμένο Νοέμβριο.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι σε  όλες τις άλλες παραλιακές ζώνες  εντός του Δήμου Ιεράπετρας απαγορεύεται το λούσιμο των κατοικιδίων ζώων γι’ αυτό οι ιδιοκτήτες τους  θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, επιδεικνύοντας τον πρέποντα σεβασμό.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι σε περιπτώσεις που παρατηρείται παραβίαση της ισχύουσας απόφασης, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Λιμεναρχείο ως αρμόδια αρχή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ